PARTIZAN SLAVIO U PRVOM DERBIJU SEZONE: “Osećaj je fenomenalan, pobeda znači više od dva boda” (VIDEO)

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri posle pobede protiv Crvene zvezde u "večitom" derbiju, rekao je da je utakmica bila teška, ali da je njegov tim zaslužio trijumf. Junak pobede Nemanja Gordić, priznao je da derbi nije bio lep, ali da je pobeda dosta vredna.

Beta

– Bila je izuzetno teška utakmica. Bilo je veoma teško dobro igrati. Mislim da smo zaslužili pobedu, jer smo u ključnim momentima imali više enegrije. Imali smo dobar start, na kraju druge četvrtine pustili smo ih da se vrate. Bila je fizička tuča. Nismo igrali sjajno, daleko od toga. Nismo pogodili olimpijski bazen, ali smo na energiju i borbu za loptu dobili Zvezdu. Veliki derbi, važna utakmica, pobeda i to je to – rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije posle meča.

Trener Partizana upitan je i da li je njegovom timu neodstajalo samopouzdanje u trećoj četvrtini, kada je zakazao šut.

– Mislim da nije stvar sampouzdanja, jer bismo izgubili utakmicu. Svi smo želeli da igramo bolje, ali kada smo ušli u kontakt, blokada… Nismo se snašli kako treba. Bilo je teško da uđemo u reket – rekao je Trinkijeri, koji je odgovorio i na pitanje da li će njegov tim uživati u trijumfu.

– Jedna od najvažnijih stvari je da uživaš u životu. Ja sam u tome najgori, nadam se da su moji igrači bolji – zaključio je.

Jedan od najboljih igrača u pobedi Partizana Nemanja Gordić priznao je da derbi protiv Crvene zvezde nije bio lep, ali i da je veća energija njegovog tima presudila pobednika u meču 7. kola ABA lige.

– Osećaj je fenomenalan, derbi nije obična utakmica i pobeda znači mnogo više od dva boda. Nije bila lepa utakmica, ali nije bilo ni za očekivati drugačije. Bilo je mnogo promašaja sa obe strane, posebno za tri poena. Međutim, na sreću mi smo imali više energije – rekao je Gordić novinarima posle meča.

– Meni je drago da su ušle trojke u poslednjoj deonici. Da li imam poseban motiv protiv Zvezde? Igram isto kao i protiv drugih ekipa, ali uvek postoji veći motiv za najvećeg rivala kad nosiš dres Partizana i izvlači najbolje iz vas – rekao je plej crno-belih, a potom se osvrnuo na suđenje.

– Bilo je dosta prekida. Nije lako ni sudijama. Trude se da gledaju svaku odluku i to ubija ritam utakmice. Na sreću, pobedili smo – navodi Gordić.

Prema njegovim rečima večerašnji trijumf pokazuje da Partizan može da se nosi sa, kako je naglasio, evroligaškom Crvenom zvezdom.

– Zvezda je evroligaška ekipa, takmičenje njihovo je zahtevno i igra se sa mnogo kontakta. Kao da ste u rudniku dva sata – objašnjava plej Partizana.