Partizan trijumfovao nad Radničkim

Košarkaši Partizana pobedili su Radnički sa 96:78 u poslednjem meču osmog kola Superlige Srbije u hali 'Pionir'.

“Crno-beli” su tako došli do sedmog trijumfa i ubedljivo se zadržali na drugom mestu, dok su Kragujevčani zabeležili četvrti poraz i pali su na tabeli iza Mega Vizure, koja ima skor 5/3.

Pored ubedljive pobede Partizana, poslednji meč osmog kola obeležilo je i masovno skidanje sakoa stručnih štabova oba tima, u inat pravilu o oblačenju koje je uvedeno u Superligi.

Partizan i Radnički su u prvoj četvrtini vodili veliku borbu, ali su već u drugoj ‘crno-beli’ prelomili utakmicu. Od tada su samo povećavali svoju prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i 28 razlike. Kragujevčani su se tada probudili, ali jedino su uspeli da spreče ubedljiviji poraz.

Šampiona Srbije je do trijumfa predvodio Davis Bertans sa 19 poena i četiri poena, Milenko Tepić je dodao 17 poena i sedam skokova i četiri asistencije. Dejan Musli je bio zapažen sa 14 poena i 11 skokova, dok je Bogdan Bogdanović meč završio sa 12 poena i osam asistencija. Dvocifreni učinak imao je i Žofri Lovernj sa 11 poena i četiri skoka.

U redovima Radničkog, Marko Marinović je imao 15 poena i sedam asistencija, a Sava Lešić je dodao deset poena.

Tok meča:

Partizan je mnogo sigurnije ušao u meč, posle 2:2 je imao seriju 6:0 zahvaljujući svojoj boljoj igri, a brzopletoj Radničkog. “Crno-bele” je u tim trenucima predvodio Bertans, koji je u prva četiri minuta imao sedam poena bez ijednog promašaja, a odličnu podršku imao je u Bogdanoviću.

U prvih pet minuta utakmice upravo njih dvojica su bili jedini strelci za Partizan, koji je vodio sa 13:7, pre nego što je usledilo buđenje Kragujevčana. Preko Jevtovića, Kalinića i Brkića, gosti su vrlo brzo izjednačili na 15:15, a imali su i šansu za preokret posle nesportske greške Muslija nad Jovićem, međutim, nisu je iskoristili. Partizan je to spremno prihvatio i posle dva bacanja za Gagića i zakucavanja Lovernja odvojio se na 19:15.

Starsportphoto
Starsportphoto
Radnički se u nekoliko navrata do kraja četvrtine primakao na poen ili dva zaostatka, ali je Partizan uvek odlično reagovao. U pretposlednjem minutu četvrtine viđena je i sjajna blokada Pavlovića nad Marinovićem, a na prvi odmor otišlo se vođstvom “crno-belih” 26:23.

Dvema trojkama Bertansa Partizan se na početku drugog perioda odvojio na 32:23, a seriju je nastavio Pavlović za plus 11 i prvu dvocifrenu prednost na meču. “Crno-beli” su niz nastavili do 36:23, da bi ga trojkom prekinuo Brkić, ali je šampion Srbije imao novu seriju za plus 16 (42:26).

Partizan je u narednim minutima održavao tu prednost, da bi usledio šou u “Pioniru”, pošto je Duško Vujošević skinuo sako, iako je po pravilima lige to zabranjeno. Navijači su potom počeli sa skandiranjem i treneru Radničkog Miroslavu Nikoliću, koji je učinio isto, a potom su bez sakoa ostali i sportski direktor ‘crno-belih’ Dragan Todorić, pomoćni trener Petar Božić i još neki članovi stručnog štaba…

Starsportphoto
Starsportphoto
Do kraja poluvremena, košarkaši Radničkog su se malo probudili, ali su ‘crno-beli’ na odmor otišli sa 14 poena prednosti. Tačku na prvih 20 minuta u poslednjim trenucima stavio je Bertans novom trojkom.

U trećoj četvrtini Partizan je nastavio tamo gde je stao u prethodnoj, a u 26. minutu imao je 20 poena prednosti (68:48). Ubedljivu prednost “crno-belih” održavali su Tepić, Bogdanović i Lovernj, dok je na drugoj strani jedino zapažen bio Marinović. U poslednjem minutu tog perioda Partizan je u dva navrata imao i plus 22, a tolikom razlikom se i otišlo na poslednji odmor (80:58).

Trojkama Andrića i Tepića, Partizan je u poslednjoj četvrtini došao na do tada maksimalnih plus 28 (88:60). “Crno-beli” su se tada opustili, tri minuta nisu dali koš, a Kragujevčani su napravili seriju 8:0 i prišli na 94:76 u pretposlednjem minutu. Do kraja meča jedino su uspeli da svoj zaostatak svedu na manje od 20 poena.