PARTIZAN ŽELI NASTAVAK POBEDNIČKE SERIJE: “Na treningu da izmislimo kako da igramo tešku utakmicu”

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da njegovu ekipu očekuje zanimljivo gostovanje Limožu u Evrokupu i dodao da crno-beli moraju biti pametni u tom meču i da ritam i tempo utakmice drže u svojim rukama.

Beta

– Pred nama je dug put. U ovom trenutku je najvažnije da izdržimo ovaj ritam bez povreda. Igrali smo jako lošu utakmicu u Ljubljani, a pred nama je još jedno gostovanje. Želim da vidim ekipu na treningu i onda da izmislimo kako da igramo ovu tešku utakmicu. Oni su super fizikalna ekipa, šutiraju trojke, biće zanimljivo – rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana u sredu gostuju Limožu u utakmici petog kola Grupe B Evrokupa.

– Specifična su ekipa, sve su utakmice igrali do kraja, čak su i protiv Lokomotive imali šansu da dobiju utakmicu. Imaju puno šutera, dobre su atlete i moramo biti jako pametni da držimo ritam i tempo utakmice u našim rukama – rekao je Trinkijeri.

Partizan je upisao sve četiri pobede u Evrokupu, dok Limož ima jedan trijumf i tri poraza. Trinkijeri je, međutim, naveo da ne obraća mnogo pažnju na taj podatak.

– Još je jako rano da se te stvari gledaju. U ovom trenutku mogu pažnju da obraćam samo na situaciji u mojoj ekipi, na potrošnju energije, na putovanja i mali broj treninga – rekao je Trinkijeri.

Novinare je zanimalo i da li je iznenađen što je Partizan jedini neporaženi tim u Evrokupu.

– Zašto me ne pitate zbog čega smo dve utakmice u ABA ligi izgubili? Ista je ekipa… Ne iznenađujem se. Znam kako je, znam zašto. Nekad stvari idu kako treba, nekad ne. Mislim da smo odigrali jako solidne utakmice i zato smo ih dobili – rekao je Trinkijeri.

Limož je danas pojačao Entoni Braun, koji je prošlu sezonu počeo u Partizanu, ali je crno-bele napustio posle samo mesec dana bez postignutog koša.

– Imam o toliko stvari da brinem, ako se brinem i o tome… Znamo njegove karakteristike. Prošle godine je platio, nije bila njegova greška, ali nekada kada je situacija teška, moraš da doneseš neke odluke – rekao je Trinkijeri.

Utakmica se igra u sredu od 19.15.