Partizanov centar nišani NBA: Nikola Milutinov izlazi na draft?

Nikola Milutinov pojaviće se na ovogodišnjem NBA draftu, tvrde američki novinari pozivajući se na Marka Jelića, agenta Partizanovog talentovanog centra. Uz Milutinova, angažman u najjačoj košarkaškoj ligi potražiće i Rade Zagorac iz Mega Leksa.

 

Nikola Milutinov pojaviće se na NBA Draftu već ovog leta, tvrdi novinar Džonatan Givoni sa portala “Draft Ekspres”. On, pozivajući se na agenta 20-godišnjeg centra Partizana Marka Jelića, navodi da će Milutinov iskoristiti dobru sezonu koju ima sa crno-belima i pokušati da se probije do NBA lige. Givoni ističe da je Milutinov u Evroligi debitovao već sa 17 godina i dalje objašnjava je veliki talenat i da bi mogao biti odlično dugoročno rešenje.

Ne navodi se da li to znači i nameru da već od naredne sezone prihvati eventualnu ponudu koji bi dobio. Ipak, čini se da je još prerano za njegov odlazak u NBA, posebno zbog činjenice da isti specijalizivani sajt prognozira da će srski centar biti izabran tek u drugoj rundi drafta, sa 40. pozicije.

Milutinov ove godine beleži prosečno 12,5 poena, 8,5 skokova i 2,5 blokade po meču.

Sa druge strane, košarkaši Partizana Mihajlo Andrić i Boris Dalo, koji su se takođe pominjali kao kandidati za draft, ipak će sačekati barem još godinu dana po rečima Givonija.

 

Za razliku od njih,  Rade Zagorac će ipak okušati svoju sreću i pridružiti se godinu dana starijem Milutinovu na ovogodišnjem draftu. Svingmen Mega Leksa ove godine beleži 11,2 poena i 3,4 skoka u proseku. Njegova projektovana pozicija na draftu je mnogo slabija, pošto mu prognoziraju tek 80. mesto.