Partizanov kapiten otkrio: Šta je to motivisalo crno-bele pred okršaj sa večitim rivalom?

Kažu da je derbi sam po sebi dovoljan motiv. Međutim, potrebnu injekciju adrenalina fudbaleri Partizana, uoči 148. večitog derbija, dobili su iz Engleske.

 

Kapiten crno-belih Saša Ilić, otkrio je da je zajedno sa kolegama iz tima inspiraciju uoči susreta sa Crvenom zvezdom dobio posmatrajući TV prenos utakmice Čempionšipa u kojoj je bivši šef struke crno-belih Slaviša Jokanovića utabao put Votfordu ka višem rangu.

Pre puta na Marakanu gledali smo meč između Brajtona i Votforda i uživali u činjenici da se Jokanov klub plasirao u Premijer ligu – otkrio je Saša Ilić za Sportski žurnal.

I stvarno, na terenu je Partizan izgledao daleko opasnije, držao Crvenu zvezdu daleko od gola, ali nije imao sreće da poentira, iako je upravo Ilić namestio sjajnu šansu Stefanu Baboviću u prvom poluvremenu.

– Odigrali smo dobar meč i imamo razloga da žalimo što na kraju nismo osvojili više od boda. Imali smo u većem delu utakmice kontrolu nad loptom i dešavanjima na terenu i sve dobro radili do same završnice, gde nismo uspevali da ostanemo koncentrisani i realizujemo prilike. Da je samo jedna lopta našla put do mreže, okončali bismo veliki posao na putu ka tituli. Ovako, ostajemo na pet bodova prednosti, ali moramo da budemo oprezni i nastavimo sa pobedama – dodao je Ilić za Sport.