PARTIZANOV ŠTOPER GOGUA: ‘Nisam čuo za Zvezdu pre dolaska u Srbiju’

Sedrik Gogua
partizan.rs/Miroslav Todorović

Štoper Partizana Sedrik Gogua izjavio je da nikad nije čuo za Crvenu zvezdu pre dolaska u Srbiju.

 

Momak iz Obale Slonovače u januaru je stigao u Humsku posle dve sjajne sezone u finskom šampionatu gde je bio najbolji defanzivac.

Kada sam igrao u Finskoj znao sam samo za Partizan, pošto sam pratio utakmice u evropskim takmičenjima. Za Zvezdu nikada nisam čuo dok nisam došao u Srbiju.

Partizan je često igrao LE, pratio sam i jesenas učinak crno-belih, tako da sam dobro pripremljen stigao u Beograd – rekao je Gogua.

Informisao se uoči 150. “večitog” derbija koji je na programu u subotu.

Pogledao sam neke klipove sa derbija, na televiziji sam posmatrao košarkaški derbi, sve je sjajno, teško opisivo rečima. Atmosfera je, čini mi se, takva da može bez ikakvog preterivanja da se poredi sa najvećim evropskim derbijima kakvi su Barselona – Real ili Mančester junajted – Mančester siti. Volim velike utakmice, to je nešto što svakog igrača gura napred, čak i preko granica objektivnih mogućnosti. Mnogo sam priča čuo o derbiju i siguran sam da se radi o neponovljivom doživljaju – istakao je Gogua za “Večernje novosti”.

Gogua je poznat pod nadimkom “Dominator”, a uz Marka Jovanovića imaće glavni zadatak da odbranu Partizana učini neprelaznom.

Ne znam tačno ko je prvi pomenuo “dominatora”, ostalima se izgleda dopalo, pa se vremenom taj nadimak ustalio. Volim duel igru, u mlađim kategorijama sam igrao u veznom redu, ali mi mnogo više odgovara pozicija štopera – objasnio je Gogua.