Partizanova aerodromska odiseja završena srećno: Crno-beli stigli u Torshavn

Umesto ugodnog leta od skoro 4 sata, ekspedicija Partizana koja se zaputila na revanš meč u Torshavn, provela je što u avionima, što na vazdušnim lukama Beograda i Kopenhagena, dobrih 12 sati.

Sve je počelo na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, kada je prilikom čekiranja stiglo obaveštenje da avion, popularni „Embajer 170″ sa 75 mesta, mora takođe na čekiranje zbog tehničkih problema, pa je prizemljen u Aberdinu, udaljenom skoro tri sata leta od Beograda. Da nevolje idu u paketu crno-beli su se uverili vrlo brzo, pošto je stiglo obaveštenje iz kontrole leta da je aerodrom na Farskim ostrvima zatvoren za sletanje zbog magle.

U pomoć je stigao avion Foker iz Zagreba i oko 18.30h konačno je moglo da se krene. Pošto je let dosta dugačak, a avion mali i ne može da se dobaci iz jednog cuga do Farskih ostrva, obavljeno je i međusletanje u Kopenhagen uz dopunu goriva, odakle je poleteo u 22.00h (sve su naša vremena) i konačno u 23.58h sleteo u Torshavn.

Putešestvije dostojno scenarija za neki triler konačno je završeno formalnim hepiendom, ali je moguće zamisliti koliko kila živaca je potrošeno, posebno kod takmičarskog pogona, kojima je propao i zakazani trening u vreme odigravanja utakmice na terenu od veštačke trave. Trening će biti održan danas pre podne u 09.30h.

Meč sa Torshavnom počinje večeras u 20.00h po srpskom vremenu (19.00h po lokalnom).