PARTIZANOVA BAJKA sa tužnim krajem: Jedan od najtrofejnijih vaterpolo klubova na svetu PRED GAŠENJEM

Vaterpolo
stefuhnee_kayy / Foter / CC BY-ND

Predsednik vaterpolo kluba Partizan, Aleksandar Šoštar više puta je govorio o problemima koji su nastali posle osvajanja Evrolige u Rimu 2011. godine, a u razgovoru za "Novosti" ponovio je da je klub sa Banjice pred gašenjem.

 

Jedan od najtrofejnijih vaterpolo klubova na svetu – Partizan, nalazi se već duže vreme u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Bez obzira na moj optimizam, Partizan je pred gašenjem. To nije pritisak, nego realno činjenično stanje. Kucali smo na sva moguća vrata i svi su upoznati koliko je situacija dramatična. Mislim da svi imaju dobru volju, a razumem sve probleme u kojima se svi kao društvo nalazimo. I pored svih nedaća Partizan je i sada, kao i u bivšoj državi, lokomotiva vaterpolo voza – ističe Šoštar za “Novosti”.

Crno-beli u januaru nisu trenirali na Banjici, jer zbog teške situacije nisu mogli da greju vodu. Budućnost je teško planirati – ne zbog igrača, jer Partizan opet ima talentovan tim, već zbog besparice.

Prvi čovek kluba kaže da je uvek razmišljao kao sportista, koji želi vrhunsko ostvarenje, a ne kao ekonomista, koga zanima samo profit.

Titula prvaka Evrope je jedan od razloga naših finansijskih problema. Da smo godinu-dve ranije pustili igrače ne bismo imali dugove, ali ne bismo bili šampioni. I pitanje je da li bi igrači, koji su okosnica reprezentacije, postali olimpijski pobednici. Da su otišli prerano iz našeg sistema rada, pitanje je kako bi se razvijali, da li bi stvorili tako jak kolektivni duh. Zato ne žalim, i sada bih uradio isto – naglašava Šoštar.

Mnogi igrači Partizana okosnica su nacionalnih selekcija, a u omladinskoj reprezentaciji koja je evropski šampion, ima ih čak 11. Nekadašnji golman reprezentacije je u razgovoru za “Novosti” naglasio da klubovi u malim sportovima ne mogu da opstanu bez pomoći države.