Partizanova evropska odiseja: ‘Ne predaj se ni časa, jer čućeš pesmu onih koji znaju da možeš’

Utakmica odluke. Ispit zrelosti, ali i trenutak osvete. Veliki je ulog, još veći je izazov pred fudbalerima Partizana.

Oriće se grobarske pesme večeras na tribinama, jer se u Humskoj dočekuje ‘čuveni’ Ludogorec. Da, isti onaj koji je prošle godine srušio crno-bele evropske snove. Ipak, večeras nije vreme za reprizu, već za pravi revanš.

Sve što je potrebno za pobedu Partizan će imati – podršku navijača, veliki motiv, znanje i samopouzdanje. Svi se nadaju najvažnijem trijumfu u godini….

– Ostali smo kao jedini predstavnik Srbije u evropskim takmičenjima, što je dobro za Partizan, a loše sa srpski fudbal… Igrači su naporno trenirali i znamo šta nam je činiti. Ludogorec dolazi u našu kuću, neka se zamisli kako će se izboriti sa 11 ratnika u crno-belim dresovima i 30.000 takvih na tribinama. Utakmica nije ‘biti ili ne biti’. Mi sve od sebe moramo da damo na terenu i ako napravimo iskorak, to će biti neka vrsta podviga i to nije nemoguće – rekao je trener Marko Nikolić.


Gosti iz Razgrada su odlična ekipa, trostruki uzastopni šampioni Bugarske. Kao klub su finansijski stabilni već nekoliko sezona, a uigranost i formiranost tima je na visokom nivou. Ludogorec ima pojedince koji već više sezona igraju i koji su u punoj igračkoj zrelosti.

Novi trener bugarskog prvaka je u Beogradu, pred novinarima, uz primetnu dozu zadovoljstva i samouverenosti govorio o meču sa crno-belima, ne zaboraviviši da nahvali tim Partizana.

– Partizan je veoma dobar tim sa tehnički potkovanim fudbalerima. Znamo i za veliku istoriju Partizana, a posebno smo informisani o sjanim navijačima, koji znaju da budu jezičak na vagi u mnogim mečevima. Susret će verovatno proteći u taktičkom nadmudrivanju, jer je takav rezultat iz prvog meča, a ono što je sigurno, neko će morati da postigne gol da bi prošao dalje. Nadam se, da ćemo to na kraju, ipak biti mi – poručio je Georgi Dermendžije.

Očekivani sastavi:

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, A. Živković, Brašanac, Drinčić, S. Ilić, Škuletić, Lazović.

LUDOGOREC: Stojanov. Kaisara. A. Aleksandrov. Moti. Angulo, Đakov, Ešpinjo, Misiđan, Marselinjo, Abalo, Bezjak.