PARTIZANOVA FEŠTA U BELGIJI: Hečer u POSLEDNJOJ SEKUNDI srušio Šarlroa! (VIDEO)

Vil Hečer
print screen/twitter.com/PartizanBC

Košarkaši Partizana su posle još jedne utakmice za infarkt, pobedili Šarlroa, rezultatom 63:65. Meč je odlučen pogotkom Vila Hečera u poslednjoj sekundi susreta.

Crno-beli su posle teške, iscrpljujuće borbe izborili pobedu koja ih uz eventualni trijumf nad AEK-om, vodi na drugo mesto grupe E FIBA Lige Šampiona.

Partizan je tokom većeg dela susreta bio u zaostatku nad domaćinom. Tokom treće deonice imao Šarlroa i 14 poena prednosti, ali je naš vicešampion u 4. četvrtini zbio redove pre svega u odbrani. Na krilima Veličkovića i Mihajla Andrića, koji je pogodio nekoliko šuteva sa distance, došli su Crno-beli u priliku, da u poslednjem napadu izbore izuzetno važnu pobedu na gostovanju.

Poslednji napad je išao preko Vila Hečera koji se nije proslavio na ovom susretu. Ipak, pogodio je najvažniji šut posle čega je na parketu usledilo veliko slavlje igrača i navijača Partizana.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Andrić sa 14 poena, Veličković je dodao 11, koliko je postigao i sve bolji Adin Vrabac uz 6 uhvaćenih lopti.

Kod domaćina je izuzetnu partiju pružio Šepard sa 31 postignutim poenom.

Partizan sada ima skor 8 – 4, a u sledećem kolu dočekuje grčki AEK. Ishod tog meča bi mogao da donese i rasplet kada je u pitanju pozicija Partizana pred drugu fazu takmičenja.