Partizanova mlađarija opet zablistala: Crno-beli ubedljivi protiv Mladosti pred ‘večiti’ derbi

Fudbaleri Partizana savladali su lučansku Mladost sa 3:0 (2:0) u poslednjem meču 23. kola Jelen Superlige.

 

Posle nove pobede Partizan je opet pobegao Zvezdi na pet bodova razlike, a upravo se „večiti” rivali sastaju narednog vikenda.

Crno-beli su pružili najbolju partiju ovog proleća, a pobeda je lako mogla da bude i ubedljivija, pošto su uz tri gola domaći i dva puta pogodili prečku, uz još nekoliko propuštenih odličnih šansi.

Partizan je poveo golom Saše Markovića u 12. minutu. Vezista crno-belih je opalio sa više od 20 metara, lopta je zakačila jednog gostujućeg igrača i prevarila golmana Krznarića – 1:0.

Šest minuta kasnije, drugi prvenstveni gol u sezoni (uz jedan u Kupu) postigao je mladi Ivan Šaponjić. Uhvatio je volej Saša Ilić levom nogom, golman Krznarić je odbranio, lopta se odbila na peterac, gde je Šaponjić bio usamljen i glavom je poslao u mrežu – 2:0.

Konačan rezultat postavio je Andrija Živković u 58. minutu. Ninković je fantastično ubacio loptu na šest, sedam metara od gola, Živković je pobegao čuvaru i samo je “kresnuo” glavom, golman Krznarić je bio “na njoj”, ali je ona prošla ispod i završila u mreži – 3:0.

JSL, 23. kolo: Partizan – Mladost 3:0 (2:0)

Stadion u Humskoj. Sudija: Danilo Grujić. Strelci: Marković u 12, Šaponjić u 18. i Živković u 58. minutu.

Partizan: Živković, Bandalovski, Petrović, Balažic, B. Ilić, Marković, Brašanac, A. Živković, Šaponjić, S. Ilić, Ninković.

Mladost: Krznarić, Zonjić, Golemić, Otašević, Pešić, Gavrić, Radin, Milosavljević, adamović, Jovanović, Frajdej.