Partizanovih 101 protiv Crnokose

Košarkaši Partizana NIS izašli su na kraj sa Crnokosom i bez većih problema zabeležili treću pobedu u isto toliko nastupa u Košarkaškoj Superligi.

Partizan je u Pioniru slavio rezultatom 101:71 i naneo gostima iz Kosjerića treći ovosezonski poraz.

U ekipi Partizana nije bilo Davisa Bertansa zbog povrede, ali su saigrači nadomestili njegovo odsustvo.

Najefikasniji je bio Dejan Musli koji je ubacio 22 poena i imao 5 skokova. Još petorica igrača domaćih završili su utakmicu sa dvocifrenim učinkom, Bogdanović i Andrić su upisali po 11, dok su Šalić, Gagić i Lovernj dodali po 10. Francuz je sve svoje poene dao u prvoj četvrtini.

Sa druge strane najbolji je bio Vujošević sa 15 poena, dok ga je jedino pratio Stanojević sa 12.

Tok meča:

Prve poene na meču postigao je Žofre Lovernj sa slobodnih bacanja, ali je Rondović odmah uzvratio. Posle dvojke Bogdanovića i novih penala Francuza, Partizan je poveo sa 6:2.

Andrić je nastavio seriju koju je prekinuo Stanojević, pogodivši oba slobodna bacanja.

U listu se upisao i Dejan Musli, a isti igrač je i pogodio slobodno bacanje. Posle trojke Lovernja i poena Bogdanovića, Partizan je otišao na 16:4. Lovernj je nastavio da „rešeta” Crnokosu, pa je u prvoj četvrtini već imao dvocifren broj poena. Nakon novih, ‘crno-beli’ su poveli sa 21:10.

Posle nove trojke Andrića, seriju je konačno prekinuo Janjušević sa penala.

Nastavila je domaća ekipa sa pritiskom, pogađali su Dalo, Musli i Tepić, pa je posle jednog poena Pavlovića, otišla na +20 (32:12). Crnokosa pogađa samo sa linije bacanja, a istom merom vraća Gagić. Trojka Đorđevića za kraj četvrtine 34:17.

Drugu četvrtinu gosti su otvorila sa dva vezana pogotka, da bi Dalo asistirao Musliju, a onda i Pavlović postigao prve poene iz igre – 38:23.

Tada je ekipa Velimira Gašića ponovo nanizala šest poena, od kojih je četiri ubacio Đoko Šalić. Crnokosa se vratila sa dve trojke Rondovića. Pavlović je ubacio dva poena, Janjušević vratio za 48:33.

Dalo i Vujošević su razmenili poene, pa je tako Crnokosa ostala na šestorici igrača koja su se upisala u strelce.

Gosti su bolji u drugoj četvrtini, a nakon poena Papića sa slobodnih bacanja, stigli su na -11 (50:39). Bogdanović je pogodio treći put za dva i postavio konačnih 52:39 na poluvremenu.

Ognjenović je otvorio drugo poluvreme, čime je posle dugo vremena prednost Partizana spuštena ispod 10 poena. Ipak, faul uz dodatno bacanje realizovao je Bogdanović, a onda je i Milutinov imao polovičan učinak.

Bogdan je posle ukradene lopte realizovao još jedan napad, a onda je Andrić ubacio još jednu trojku. Stanojević za dva i rezultat je 63:43.

Petronijević je nagovestio povratak gostiju, ali je Milutinovi zabeležio tri skoka u napadu, da bi iz drugog pokušaja ubacio loptu u koš.

Nekoliko napada kasnije, Musli je pogodio za dva, a trojku je na drugoj strani upisao i Pavlović, za 73:59 na kraju treće četvrtine.

Serijom od 7:2, ‘crno-beli’ su otvorili poslednju deonicu, a sve poene postigao je Dejan Musli. Nastavio je centar Partizana sa dominacijom u reketu, a nove poene upisao je sa linije bacanja.

Andrić je nastavio sjajno da šutira za tri (3/3), da bi Vujošević konačno ubacio neke poene za Crnokosu. Usledio je lagan period meča, a Partizan je poenima Bezbradice i Aranitovića zatvorio utakmicu rezultatom 101:71