Partizanu 200.000 evra od transfera Nastasića iz Sitija u Šalke

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je da će klubu pripasti 200.000 evra od transfera Nastasića iz Sitija u Šalke, a ne 400.000 kako se spekulisalo.

 

Partizanu kao Nastasićevom matičnom klubu na osnovu klauzule solidarnosti pripada određeni procenat koji se izdvaja za fudbalere prilikom svakog transfera iz kluba u klub do navršene 23 godine.

Nije to cifra od 400.000 evra, već nešto preko 200.000 – rekao je Vazura za Sport.

Prvi transfer Nastasića išao je zaobilaznim putem, kao i procenti, jer je defanzivca od Partizana otkupio agent Falji Ramadani, a zatim ga prodao Fiorentini.

Vazura je istakao da je fudbalerima obećana redovna zarada bar u naredna tri meseca.

Fudbaleri su i u prošlom i u tekućem mesecu imali redovne uplate. Rečeno im je da će im novac redovno “leći” tokom aprila, maja, a verujem i juna, što je dobra vest za njih, ali i za klub, jer više ne robujemo problemima iz prošlosti.

Što se tiče nagomilanih premija iz prethodnih godina, Vazura ističe da za to sredstva tek treba da se obezbede.

Premije su uglavnom vezane za bivše fudbalere, mada ima i onih koji i sada brane boje Partizana. Klub je od transfera Petra Škuletića i kredita dobio pet milion evra, a ne 20, pa moramo biti oprezni sa novcem.Isplatili smo trenere u školi dobrim delom, pomogli i košarkaškom klubu, za nekoliko dana će platu dobiti i Radna zajednica, pa će svi, verujem, biti zadovoljni – zaključio je Vazura.