Partizanu dodeljena pobeda protiv Solnoka, meč registrovan službenim rezulatom

Utakmica između Partizana i Solnoka u 24. kolu ABA lige registrovana je pobedom ’crno-belih’ sa 20:0, posle zahteva mađarskog tima da se utakmica odloži.

Duel dva tima trebalo je da bude odigran u nedelju u Pioniru, ali je mađarski tim tek u petak zatražio odlaganje utakmice pošto ih u utorak čeka meč u Evročelendžu.

Regionalno takmičenje je tog dana odložilo utakmicu, ali je odmah bilo jasno da taj meč neće biti odigran zbog nedostatka slobodnih termina do kraja sezone.

– Prema pravilima ABA lige, povodom meča 24. kola između Partizana i Solnoka, koji je otkazan zato što je Solnok morao da putuje u Estoniju na treću utakmicu četvrtfinala Evročelendža i zbog činjenice da ne postoji mogućnost da meč bude odigran pre kraja regularnog dela sezone, doneta je odluka da utakmica bude registrovana rezultatom 20:0 u korist Partizana. Solnok za tu utakmicu neće dobiti bodove, a klub je takođe kažnjen sa 5.000 evra. Partizanu su dodeljena dva boda – stoji između ostalog u saopštenju.

Zahvaljujući tom trijumfu, Partizan se vratio na treće mesto tabele regionalnog takmičenja sa skorom od 16 pobeda i osam poraza, koliko ima i Cibona na četvrtom mestu. Gotovo izvesno odlučujuća utakmica ‘crno-bele’ očekuje predstojećeg vikenda, kada gostuju Budućnosti u „Morači”. Podgoričani trenutno imaju skor 15/9, ali su i dalje u konkurenciji za plasman na ‘fajnal for’, na kojem su svoje mesto već obezbedile Crvena zvezda i Cedevita.