Partizanu pojačanja u napadu stižu iz Barselone i Reala?

El Klasiko
uefa.com

Talentovani mladi igrači iz Makedonije, David i Dorian Babunski ponuđeni su na pozajmicu srpskom šampionu. Članovi mlade reprezentacije svoje zemlje veliki su potencijali što se vidi i po činjenici da su ugovorima vezani za Barselonu i Real Madrid. Stariji David je več nastupao i za seniore svoje države i igra na poziciji ofanzivnog veznog, dok je mlađi Dorian centarfor.

 

Ko kaže da fudbaleri Barselone i Reala ne bi došli u srpski fudbal? Braća Babunski, David – član Katalonaca i Dorian – nada Madriđana, ponuđeni su Partizanu!

Mladi reprezentativci Makedonije (igrali u četvrtak protiv Islanda) su još kao dečaci nagovestili ogroman potencijal, zapali za oko i dospeli u juniorske selekcije španskih velikana.

Školovani kod najboljih i iz sportske porodice (otac Boban je bio reprezentativac Jugoslavije, a zatim u Makedonije), pravilno su se razvili i zakucali na vrata seniorskih timova – zvaničnog i najtrofejnijeg šampiona Evrope. 

Stariji brat David Babunski je prošle sezone odigrao 16 utakmica za Barselonu B u Segundi, u veznom redu. On ima 21 godinu i nosi desetku, a po potrebi može da igra i na levom krilnu. Izraziti je lider, kapiten je mlade selekcije Makedonije, s tehnikom da „stavi loptu u džep”.

Izvesno vreme je vežbao i sa Mesijem i drugovima, pod komandom Pepa Gvardiole. Stariji od dva talentovane brata već je upisao i šest nastupa za seniorsku selekciju svoje zemlje.

Dve i po godine mlađi Dorian Babunski igra za mladi tim Real Madrida, ima izuzetan njuh za gol, klasičan je napadač, u prošloj sezoni, u konkurenciji vršnjaka, postigao je 30 pogodaka. Reklo bi se – rođeni golgeter.

Rođeni Skopljanci, najveći biseri koje južni susedi imaju, posredstvom menadžera skrenuli su pažnju jednom od potpredsednika crno-belih da bi rado hteli da se okušaju u Humskoj. Nema sumnje – Partizanu bi doneli kvalitet i predstavljali magnet za publiku. Braća, znalci, za značajnom stavkom u biografiji – Barselona i Real Madrid!