PASPALJ DOŽIVEO MOŽDANI UDAR! Čuvenom košarkašu pomaže trener Sparsa – Greg Popovič

Žarko Paspalj
facebook.com/Žarko Paspalj

Naš proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj doživeo je moždani udar tokom boravka u San Antoniju, a veliku podršku mu pruža trofejni trener Sparsa Greg Popovič.

 

Prema navodima novinarke “Sakramento Bija”, Ejlin Voisin, 51-godišnji Paspalj se sada oseća dobro i o njemu, uz lekare, brine i Popovič, koji ga je doveo u NBA ligu 1989. godine.

Žarko Paspalj je proveo noć u bolnici pre nego što je prebačen u Popovičev smeštaj, a tamo ga je posetio i nakadašnji saigrač iz reprezentacije Vlade Divac, sada sportski direktor Sakramento Kingsa. Divac je odmah otišao u San Antonio da ga poseti, i to pre nego što su “kraljevi” nastupili u Njujorku protiv Niksa.

Paspalj je tokom bogate karijere igrao za Budućnost, Partizan, San Antonio, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Rasing Pariz, Aris i Virtus. Sa Partizanom je osvojio SFRJ titulu, kup i evropski Kup Koraća, a sa Olimpijakosom dva šampionska trofeja i jedan Kup Grčke.

Sa našom reprezentacijom je osvojio dva zlata na prvenstvima Evrope (1989. i 1991.) kao i jednu bronzu (1987.), Svetsko prvenstvo 1990. u Argentini, te dva olimpijska srebra, 1988. u Saulu i 1996. u Atlanti.