PASPALJ PESIMISTIČAN: “Muta ne može da pokrene Partizan, tražimo spasenje tamo gde ga nema”

Žarko Paspalj
facebook.com/Žarko Paspalj

Miroslav Nikolić je potvrdio da će naredne sezone preuzeti KK Partizan i zamolio košarkašku javnost za strpljenje, kako bi Partizan opet bio onaj stari. Ipak, po mišljenju legendarnog kapitena reprezentacije Jugoslavije i velike legende crno-belih, problem nije u struci već duboko u organizaciji kluba teškoj finansijskoj situaciji.

– Ne verujem da će Nikolić uspeti da pokrene KK Partizan, a šteta je što ponovo tražimo spasenje tamo gde ga nema. Muta je odličan trener i moj veliki prijatelj, ali on nema veze sa stanjem u klubu. Njegova sposobnost je neosporna, ali ne može postavljanje novog trenera da predstavlja izlazak kluba iz ogromnih problema. Dok se finansijsko stanje crno-belih ne reši, ne možemo da očekujemo rezultatski boljitak – rekao je Žarko Paspalj u razgovoru za Blicsport.

Strategija za oporavak je mnogo ali je malo pravih rešenja za kompletno ozdravljenje posrnulog sportskog kolektiva. 

– Postoje razni načini da se finansijski problemi reše, ali je sve na dugačkom štapu. Nikolić dolazi u nezavidnu situaciju, jer je pitanje da li će Partizan moći da dovede i plati kvalitetne igrače koji će doneti dobar rezultat. Prethodne godine su bile izuzetno teške za Partizan i ne vidim način da se svi problemi lako reše. Predviđam još jednu mučnu sezonu za crno-bele. Sve u srpskom sportu je na ivici pucanja, jer ovo više ni na šta ne liči – navodi Paspalj.

Nekadašnji košarkaš Partizana upozorava da je košarka u Srbiji u mnogo većem problemu od večite dileme koja se odnosi na to ko će biti šampion.

– Izgleda da je u Srbiji najvažnije da li će šampion biti Partizan ili Crvena zvezda, a to što ovi klubovi u bliskoj budućnosti neće postojati manje je važno. Mora da se reši gomila problema, a kada klub stane na noge, možemo da pričamo o tituli – zaključuje Paspalj.