Patrik Evra odlazi u Juventus! Dogovor sklopljen preko mejla

Kako prenosi Dejli mejl, iskusni defanzivac je putem i-mejla saopštio čelnicima 'Stare dame' da je voljan da se priključi redovima šampiona Italije, jer se trenutno nalazi na odmoru u Los Anđelesu, posle ispadanja 'Galskih petlova' sa Mundijala u četvrtini finala.

Evra je nedavno produžio ugovor sa timom sa Old Traforda, ali pošto je u klub stigao mladi Luk Šo iz Sautemptona (37 miliona evra), menadžer Luj van Gal odlučio je da pusti Francuza.

Odbrana Junajteda pretrpela je značajne promene ovog leta, jer su klub napustili kapiten Nemanja Vidić i Rio Ferdinand, možda i najbolji štoperski tandem u klupskoj istoriji, pa se, ipak, očekivalo da Evra ostane kako bi pomogao 19-godišnjem Englezu da se razvije.

Transfer će ‘bjankonere’ koštati oko četiri miliona evra, a ‘Crveni đavoli’ nisu zaboravili sve što je Evra uradio za klub, pa će na njegov račun leći million i po evra.

Klub je takođe napustio i Aleksander Bitner, što znači da će Holanđanin morati da potraži alternative na levom beku. S druge strane, ovo može da znači i da će se, sve češće pominjani transfer, Čileanac Arturo Vidal preseliti iz Torina u Mančester, za sumu od 40 miliona evra.

Pre njega, u klub je stigao i mladi Španac iz Atletik Bilbaa Ander Erera (30 miliona), a ‘glasno’ se priča i o dolascima Nemca Matsa Humelsa i Argentinca Anhela di Marije.