Paunović: Momci će pokazati lavovsko srce protiv SAD, silno smo motivisani

Selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je da se ekipa neće zadovoljiti samim plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

 

Omladinci Srbije su u osmini finala savladali Mađarsku 2:1 posle produžetaka, a sledeći rival im je SAD (nedelja, 6:30h).

– Na ovakvom takmičenju lakih protivnika nema, naročito kada su eliminacije. Dobro poznajemo Amerikance, kao i oni nas, nema nikakvih tajni. Siguran sam da će momci još jednom pokazati kakvo lavovsko srce imaju – rekao je Paunović.

– Protiv Mađarske tim je položio ispit zrelosti i siguran sam da smo pobedom dobili dodatnu motivaciju i snagu da istrajemo do samog kraja – dodao je selektor “Orlića”.

Fudbaler Nemanja Maksimović ističe da je zadovoljstvo ispisivati istoriju u dresu reprezentacije Srbije.

– Kada znaš da je ceo tim daje sve od sebe, da svi ginemo jedan za drugog, onda ne postoji nikakav umor koji ne može da se savlada. Mađari su bili sjajni, nisam očekivao da će igrati na tako visokom nivou, imali smo pakleno težak posao i sreća je bila uz nas, koju smo apsolutno zaslužili – naveo je Maksimović.

Zamenik kapitena rekao je da ne postoji favorit u meču protiv SAD.

– Nadam da ćemo imati više prostora u napadu jer i SAD hoće da igra ofanzivno. Ostvarili su veliki uspeh kao i mi, ali verujem da se mi tu nećemo zaustaviti. Šanse su podjednake, nema favorita i odlučivaće nijanse. Na nama je da ponovimo igru iz mečeva u grupi, a takodje da imamo voljni momenat kao sa Madjarima i ne bi trebalo da bude problema – zaključio je Maksimović.

U tim Srbije se posle odrađene suspenzije vraća Sergej Milinković-Savić, a sanirani su i stomačni problemi Mijata Gaćinovića, dok će duel sa Amerikancima zbog crvenog kartona preskočiti Milan Gajić.

Četvrfinalna utakmica SP između Srbije i SAD igra se nedelju od 6.30 po srpskom vremenu.