Paunović saopštio spisak za EP: U Mađarsku idemo sa velikim željama, presudna je prva utakmica

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović objavio je konačan spisak igrača, koji će od 19. do 31. jula predstavljati našu zemlju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Kako prenosi sajt FSS, sa prvobitnog spiska otpali su: golman Boris Radunović (Rad), Stefan Milošević (Spartak) i Nemanja Radonjić (Viturul, Rumunija).

Ipak, stručni štab „orlića” će do krajnjeg roka, 18. jula u podne, čekati da Totenhem i Genk puste Miloša Veljkovića odnosno Sergeja Milinkovića–Savića.

Paunović je uoči polaska za Mađarsku izjavio:

– U Mađarsku idemo sa velikim željama. Za nas je presudna prva utakmica protiv Ukrajine. Ako pobedimo u tom meču obezbedićemo plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine na Novom Zelandu. Voleli bismo da ponovimo celu priču od prošle godine. Tada su omladinci, pod vođstvom LJubinka Drulovića, išli korak po korak do titule. Takva je i naša strategija. Prvenstveno mislimo na Ukrajinu, a posle toga ćemo razgovarati i o Nemačkoj i Bugarskoj.

Omladinska reprezentacija Srbije je otputovala u Đer, gde će u okviru B grupe igrati protiv Ukrajine, a u susednom gradu Papi će se sastati sa Nemačkom i Bugarskom.

Šest prvoplasiranih selekcija sa prvenstva Evrope u Mađarskoj, steći će pravo učešća na Svetskom prvenstvu, koje će se krajem 2015. godine održati na Novom Zelandu.

Spisak:

Golmani: Predrag Rajković (Crvena zvezda), Vanja Milinković-Savić (Vojvodina),

Odbrana: Milan Gajić (OFK Beograd), Srđan Babić (Vojvodina), Miladin Stevanović (Partizan), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Radovan Pankov (Vojvodina), Mihailo Ristić (Crvena zvezda),

Vezni red: Nemanja Maksimović (Domžale, Slovenija), Saša Zdjelar (OFK Beograd), Veljko Simić (Bazel), Danilo Pantić (Partizan), Marko Grujić (Crvena zvezda),

Napad: Staniša Mandić (Čukarički), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Dejan Dražić (OFK Beograd), Andrija Živković (Partizan), Luka Jović (Crvena zvezda).