Paunović: Selekcije iz naše grupe su kvalitetne, ali se ne plašimo nikoga

Selektor mlade reprezentacije Srbije Veljko Paunović izjavio je da može da bude zadovoljan žrebom u Nionu iako sve reprezentacije protiv kojih će igrati 'Orlići' poseduju određeni kvalitet.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije koju će u narednom kvalifikacionom ciklusu sa klupe voditi Veljko Paunović dobila je u Nionu rivale sa kojima će se boriti za mesto na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

“Orlići” su smešteni u grupu “B” sa mladim reprezentacijama Italije, Slovenije, Republike Irske, Litvanije i Andore protiv kojih će u periodu od 8. septembra 2015. do 11. oktobra 2016. godine igrati za mesto na kontinentalnoj smotri u Poljskoj.

– Sve ekipe koje su žrebane imaju svoj kvalitet. Mi, međutim, verujemo u svoje snage. Prvenstveno treba da gledamo svoje mogućnosti. Zbog učešća naših selekcija na EP u Češkoj i na SP na Novom Zelandu, nećemo imati mnogo vremena da se uigravamo do početka kvalifikacija, ali nam to neće smetati da igramo punom snagom – rekao je selektor Paunović.

Strateg reprezentacije Srbije koja će ovoga leta igrati na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu ističe da i manje atraktivni rivali imaju svoje kvalitete i da mogu da budu jako neugodni.

– U našoj grupi ima još neugodnih reprezentacija, kao što su Slovenija, Litvanija i Republika Irska. Znamo odavno da nema slabih rivala, ali mi verujemo u svoje snage i tako ćemo igrati protiv svakog rivala. Nikoga se ne plašimo i nikome ne pretimo – dodao je Paunović.

Na prvenstvo Evrope, koje će 2017. godine biti održano u Poljskoj, plasiraće se pobednici devet kvalifikacionih grupa. Pored pobednika kvalifikacionih grupa i domaćina Poljske, mesto na završnom turniru izboriće i dve od četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije koje će se sastati u baražu.