Paunović: Vrlo sam ponosan na svoj tim

Orlici
Beta

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je da je vrlo ponosan na svoj tim i na plasman u polufinale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu. Srbija je rano jutros u Oklandu posle boljih izvođenja penala savladala SAD i tako izborila plasman u polufinale, u kome će igrati protiv Malija, selekcije koju je u grupnoj fazi takmičenja pobedila sa 2:0.

 

Moj tim radi sjajan posao u svim aspektima igre i jako sam ponosan na njega. Igrali smo danas protiv jako dobrog protivnika, a oba tima su bila odlično pripremljena. Mislim da je utakmica bila vrlo izjednačena, a na kraju smo mi imali više sreće sa penalima – preneo je sajt FIFA Paunovićeve reči.

Hvala svim navijačima Srbije koji su došli da nas bodre. Bilo je odlično što su na stadionu i mislim da su nam mnogo pomogli. Sa Malijem smo igrali u grupi i znamo da su vrlo, vrlo dobar tim. Pobedili smo 2:0, ali utakmica je bila vrlo izjednačena. Spremićemo se polufinale najbolje što možemo i poštovaćemo svog rivala. Veliku su stvar uradili kada su pobedili Nemačku – rekao je Paunović.

Selektor SAD Tab Ramos bio je zadovoljan igrom i nastupom svog tima.

– Utakmica je bila teška. Znali smo da je Srbija vrlo taktički tim, vrlo strpljiv, ali mislim da smo im dobro parirali. Bili smo vrlo spremni za njihov plan u utakmici, a stvorili smo i prilično mnogo prilika da pobedimo. Zadovoljan sam nastupom, pošto smo igrali oslabljeni. Momci su se borili i držali plana – rekao je Ramos.

On je pohvalio rivala.

Jasno je da je Srbija tim koji je vrlo dobro vođen i koji igra vrlo dobro. Imaju dobru šansu da osvoje titulu. Što se tiče penala, mislim da je važno setiti se da seniori stalno promašuju i da se to dešava. Stvarno sam srećan zbog svojih igrača i znam da su pokazali mnogo hrabrosti – rekao je Ramos.