Paunović: Zaslužili smo makar bod, nismo imali sreće da postignemo gol

Selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je da njegova ekipa nije imala sreće u prvom meču na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

 

Orlići su poraženi od Urugvaja 1:0 iako su odigrali dobar meč i propustili nekoliko prilika.

– Moram da čestitam mojim igračima na odličnoj igri, nemam ništa da im zamerim, u fudbalu se dešavaju i ovakvi dani iz kojih moramo da izađemo još jači. Sigurno je da smo zaslužili makar bod, imali smo inicijativu sve vreme, dominirali, predstavili smo svetu naš stil igre, dokazali smo da možemo da se ravnopravno takmičimo i na ovom nivou. Jednostavno nismo imali sreće da postignemo gol i tako materijalizujemo sve dobro što smo prikazali na terenu. Imali smo 15 udaraca prema golu, ali nismo uspeli da zatresemo mrežu, dok je protivnik iskoristio svoju priliku. Definitivno, ovo jeste “grupa smrti” kako su je svi nazivali, ali mi smo i dalje živi. Okrećemo se sledećem protivniku – rekao je Veljko Paunović, a prenosi zvaničan sajt Fudbalskog saveza Srbije.

– Teško nam je, nije trebalo da izgubimo, ali Urugvaj je bio vrlo ozbiljan protivnik u svakom pogledu… Jako naporna utakmica, mi nismo uopšte imali sreće i to je to – rekao je kapiten Rajković.

Zdjelar smatra da je Srbija nadigrala Urugvaj, ali istakao da je fudbal nepredvidiv.

– Nema šta da se kaže posle ovakvog poraza. Nadigrali smo protivnika, ali fudbal je nepredvidiv. Moramo brzo da zaboravimo ovu utakmicu i da se okrenemo Maliju. I dalje je sve u našim rukama, jedan poraz ne mora ništa da znači – prokomentarisao je Zdjelar.

Poraz je možda i najteže pao Andriji Živkoviću, koji je bio konstantna opasnost za odbranu Urugvaja, ali ni njemu se nije posrećilo da zatrese mrežu.

– Sve ste videli, teško je kad se utakmica izgubi na ovakav način, ali moramo da naučimo da živimo sa tim. Sve je bilo na našoj strani, dominirali smo, stvarali šanse, igrali onako kako smo zamislili, ali lopta nije htela u mrežu. Verujem da će nam se vratiti u narednim utakmicama – naglasio je Živković.