PAUZA JE PROŠLA, TAKMIČENJE SE NASTAVLJA: Crvena zvezda za vikend dočekuje Rad, Partizan gostuje Javoru

marakana
crvenazvezdafk.com

Posle dvonedeljne reprezentativne pauze predstojećeg vikenda se utakmicama 17. kola nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, Crvena zvezda će dočekati Rad, dok Partizan gostuje Javoru.

 

Prva utakmica 17. kola na programu je danas od 17 časova kada će Mladost u Lučanima dočekati niški Radnički. Mladost je od početka sezone upisala samo pet pobeda, uz četiri remija i sedam poraza i sa 19 osvojenih bodova se trenutno nalazi na desetom mestu na tabeli.

Parovi 17. kola Super lige:

Petak:

Mladost – Radnički Niš (17h)

Subota:

Crvena zvezda – Rad (16h)
Napredak – Čukarički (17h)
Vojvodina – Radnik (17h)
Voždovac – Bačka (17h)

Nedelja:

Javor – Partizan (13h)
Zemun – Mačva (13h)
Spartak – Borac (17h)

Nišlije, s druge strane, igraju sa mnogo oscilacija, a posle 16 odigranih kola na svom kontu imaju šest pobeda i po pet remija i poraza. Radnički je osmi na tabeli sa 23 boda.

Fudbaleri Crvene zvezde i Rada će otvoriti subotnji program u Super ligi Srbije. Meč ta dva tima je na programu sutra od 16 časova na stadionu “Rajko Mitić”. Crveno-beli utakmicu sa Radom dočekuju posle ubedljive pobede protiv Borca u Kupu Srbije, a svakako će želeti da nastave pobednički niz i naprave dobru uvertiru pred meč protiv BATE Borisova u Ligi Evropa.

Zvezda je sa 43 osvojena boda prva na superligaškoj tabeli, odnosno ima četiri boda više od drugoplasiranog Partizana.

“Građevinari” na stadionu “Rajko Mitić” stižu posle eliminacije u osmini finala Kupa Srbije i poraza od Partizana i pokušaće da poprave trenutni bodovni saldo. Rad je pretposlednji na tabeli sa samo 11 osvojenih bodova iz prethodnih 16 utakmica, odnosno ima samo bod više od poslednjeplasiranog Borca.

Fudbaleri Partizana će u nedelju od 13 sati gostovati Javoru u Ivanjici. Javor je, kao i Rad, do sada sakupio 11 bodova i trenutno je na 14. mestu na tabeli. Ekipa iz Ivanjice je do sada zabeležila samo tri pobede, uz dva remija i čak 11 poraza.

S druge strane, aktuelni šampion Srbije će pokušati da novim trijumfom u domaćem šampionatu napravi dobru atmosferu pred odlučujući meč u Ligi Evropa protiv Jang Bojsa.

Izabranici Miroslava Đukića su drugi na tabeli sa 39 bodova, a do sada na svom kontu imaju 12 pobeda, tri remija i jedan poraz.