Pavićević: Imao sam jako dobre ponude, ali u Zvezdi mi je najlepše

Iako se činilo da će napustiti Crvenu zvezde, iskusni štoper Savo Pavićević otkrio je za „Večernje novosti” zašto je ostao u klubu koji voli.

– Šta reći posle takvih reči, učinili su mi veliku čast i pomogli da brzo donesem odluku da ostanem. Uz sportsku stranu to su glavni razlozi mog ostanka u klubu koji volim, u kome mi je dobro u svim segmentima. Dogovorili smo se i da produžim ugovor na još dve godine, ali to ćemo već lako realizovati. Na moju sreću i zadovoljstvo – rekao je Pavićević za „Večernje novosti”.

Crnogorac se u svojoj izjavi osvrnuo na reči trenera Nenada Lalatovića da je „Savo važan igrač za nas i na terenu i u klubu”, dodavši da je odbio daleko unosnije ponude Lirsa Slaviše Stojanovića i ekipe Sidneja.

– Bile su to jako dobre ponude i zaista bih da se zahvalim treneru Stojanoviću i njegovim saradnicima na pozivu i na poverenju koji su imali u mene. Želim im uspeha i da ostanu u ligi, ali u Zvezdi mi je najlepše – objašnjava Pavićević.

– Stigla su nam vrhunska pojačanja, sve dobri igrači, pravi momci i profesionalci. Ali, neće nam biti lako da odbranimo titulu. Šest bodova nije ni mnogo, a ni malo. Opet, tim se mnogo izmenio, šefa i sve nas čeka mnogo posla. Uradićemo sve što je do nas i videćemo u maju za koliko je to bilo dovoljno – kaže Savo.
Šampion Srbije imaće težak zadatak na proleće, jer će morati da nadoknadi šest bodova minuta u odnosu na prvoplasirani Partizan ukoliko želi da odbrani krunu.

– Da se ne lažemo, javnost i navijači uvek očekuju titulu. To je normalno i jedna obaveza svakog igrača koji nosi crveno-beli dres. Na nama je da pokušamo sve da odbranimo titulu. Bez obzira na značajan bodovni zaostatak, mislim da imamo kvalitet za to – zaključio je Pavićević za „Večenje novosti”.