Pavićević zove navijače: Svi na Marakanu

Pred utakmicu sa Čukaričkim, reprezentativac Crne Gore poželeo je da Crvena zvezda i tim sa Banovog Brda odigraju meč pred punim tribinama.

Susret lidera prvenstva i trećeplasirane ekipe u najavi nagoveštava uzbudljiv meč u kome crveno-beli kao i u prethodna 22 kola imaju samo jedan cilj – pobedu.

– Duel sa Čukaričkim biće moja peta utakmica na Marakani u Zvezdinom dresu. I svaki put osetim isti adrenalin kao na debiju protiv Javora. Izaći pred pun stadion navijača koji te bodre je neponovljiv osećaj. Pozivam ih da i u subotu ispune tribine i da nam pomognu da zajedno preskočimo još jedan stepenik ka konačnom cilju. Nadamo se da će ovo biti naša sezona i pozivam sve Zvezdaše da dođu na Marakanu i bodre nas – rekao je Savo Pavićević.

Iskusni defanzivac respektuje narednog rivala i pun je hvale za pojedince iz tima Vlade Milojevića.

– Igramo sa trećeplasiranim timom prvenstva i ekipom koja se bori za izlazak u Evropu. Znamo da nas ne očekuje lak zadatak jer je Čukarički odlično organizovan klub, dobro vođen i da u svojim redovima ima odlične pojedince. Smatram da su potpuno zasluženo visoko plasirani na tabeli. Na nama je da im odgovorimo još većom željom i da maksimalno agresivno uđemo u meč. Zimus mi je jedan od najvećih motiva za dolazak na Marakanu bio osvajanje trofeja sa Zvezdom. Mislim da mi igrači, još uvek nismo svesni koliko bi nam osvajanje prvog mesta značilo – ističe komandant odbrane najtrofejnijeg srpskog kluba.

Od njegovog dolaska u Crvenu zvezdu odbrana deluje dosta sigurnije, crveno-beli su neporaženi, a uz to Pavićević i Kelhar neretko predstavljaju opasnost za protivničke odbrane prilikom prekida.

– Pritisak je ogroman. Pravimo greške koje na sreću do sad nisu imale velike posledice. Napredujemo iz kola u kolo, pričamo, srađujemo odlično i sve smo bolji. Očekujem da najviše pružimo kada bude bilo najpotrebnije. Crvena zvezda u svakoj utakmici igra napadački, samim tim mi iz odbrane stojimo visoko i imamo veliku odgovornost. Za sada je dobro, ali ponavljam, biće još bolje – optimista je crnogorski reprezentativac koji još ističe da povećanje bodovne prednosti podiže njemu i njegovim saigračima samopouzdanje i sigurnost pred naredne izazove. I ništa više od toga – kaže on i dodaje:

– Generalno, bod ili tri su ista prednost, sve staje u jedan meč. Trudim se da zadržim fokusiranost samo na prvi sledeći duel, ali priznajem da mi derbi prođe kroz glavu. Idemo korak po korak, još tri utakmice nas očekuju do okršaja sa večitim rivalom. Za nas igrače iz Srbije važi pravilo da ako nisi igrao derbi kao da se nisi bavio fudbalom. To je naš najveći fudbalski praznik. Ima još dosta da se igra do 26. aprila, a da bismo sa prednošću otišli na meč sa komšijama potrebno je da pobedimo u naredna tri susreta. Verujem da imamo kvalitet za takav podvig i još jednom pozivam sve navijače da nas podrže. Sa njima je sve mnogo lakše – svi na Marakanu – poruka je iskusnog defanzivca.