Pavlović nosio crno-bele do pobede u srpskom derbiju, Vujošević isključen! Partizan – Mega 89:80

Košarkaši Partizana NIS savladali su Mega Leks sa 89:80 (18:14, 25:19, 16:26, 30:21) u utakmici 11. kola ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksandar Pavlović sa 26 poena, dok je Đorđe Gagić dodao 19. U poraženoj ekipi najbolji je bio Bojić sa 22 poena, dok je Kešelj ubacio 19.

Partizan u dosadašnjem sezonu ima šest pobeda i pet poraza, a Mega Leks pet trijumfa i šest neuspeha.

Najava i tok meča:

Partizan NIS i Mega Leks imaju isti broj pobeda i poraza nakon deset odigranih mečeva u regionalnom takmičenju, ali zbog bolje koš razlike klub iz Humske zauzima 6. poziciju na tabeli, dok je Mega osma.

 

Prva četvrtina 18:14; Partizan skoro pet minuta bez koša, razigrao se Pavlović

Za crno-bele meč su započeli Dalo, Milosavljević, Andrić, Mačvan, Gagić, a na drugoj strani: Miljenović, Kešelj, Marelja, Zagorac, Jokić.

Partizan je u uvodna dva minuta bio bez koša, ređali su se promašaji Gagića, Mačvana i Milosavljevića, pa nije pomogla ni ukradena lopta Daloa, a Marelja je uspeo i da izblokira. Prve poene za Megu postigao je Miljenović, sva četiri u vođstvu gostiju od 0:4.

Kešelj je presekao pas Milosavljevića i u kontri zakucao za 0:6. Konačno, na početku petog minuta igre, crno-beli postižu prvi koš preko Tepića.

Potom pogađa i Mačvan, ali Miljenović održava Megu u prednosti. Ulazak Saše Pavlovića razigrao je crno-bele koji poenima Mačvana, Milutinova, Tepića i pomenutog NBA asa prave seriju 8:0, te preokreću rezultat na 12:8.

Izabranici Duška Vujoševića u pravo vreme došli su do daha, Pavlović je bio precizan sa penala, mladi Vanja Marinković je ubacio trojku, a Krstić smanjio na 18:14 za kraj prve četvrtine.

 

Druga četvrtina – 25:19; Majstorije Pavlovića u Pioniru

Ovu deonicu je poenima posle ulaza otvorio Tepić, a potom je Gagić dodao tri poena za crno-bele – 23:16. Prednost je povisio Andrić, a onda je na scenu stupio Milan Mačvan. Sjajni krilni centar je u maniru plejmejkera delio lopte saigračima, a na drugoj strani razigrao se Bojić koji je za kratko vreme nanizao sedam poena – 32:23.

Pomenuti Andrija Bojić ponovo je bio precizan sa linije za slobodna bacanja, a potom je Miljenović ubacio svoj deseti poen – 32:27. Milutinov je uspeo da pogodi pod košem, onda je Jokić ubacio trojku za 34:30.

Povratnik u redove crno-belih, Saša Pavlović, oba puta je bio precizan sa slobodnih bacanja, a u strelce je uspeo da se upiše i Bezbradica. Saša Pavlović je nagradio sebe za ofanzivni skok postignutom trojku za ponovnu dvocifrenu prednost – 41:31.

Nekadašnji NBA as nastavio je sa sjajnom partijom, a posle njegove asistencije iza leđa Gagić je zakucavanjem publiku bacio u trans za ”plus 10” posle prvog poluvremena – 43:33.

 

Treća četvrtina – 16:26; Vujošević isključen, Mega se vratila u život

Kešelj je trojkom otvorio drugo poluvreme, a Milosavljević na pas Pavlovića završio kontru, da bi Kešelj nastavio da drži korak i smanjio na 45:38. Odličnim polu-horogom o tablu Gagić je dobio centarski duel za 47:38.

Mega je potom pogodila tri od četiri puta sa linije za slobodna bacanja, a Gagića su saigrači nastavili da ”hrane” loptama – 49:42. Nova majstorija stigla nam je iz ”kuhinje” Milana Mačvana kada je sa sedam metara ”spojio sa košem” Andrića koji je potpuno neometano pogodio za svoj tim – 53:42.

Megini klinci ušli su u seriju lošeg izvođenja slobodnih bacanja, a posle četiri promašaja Jokić je uspeo da pogodi jedno. Nikola Jokić je van linije za tri poena ”pocepao” mrežicu, a sa druge strane Gagić je došao do 14. poena – 57:46.

Kada je Kešelj ubacio posle ”alej-apa”, videli smo neverovatnu scenu u Pioniru! Vujošević je srdito krenuo da se obračuna sa sudijom Beloševićem posle čega je zaradio isključenje. Usledila su tri ubačena bacanja Kešelja, a Mega je ubrzo smanjila na ”minus 4” – 59:55.

Do kraja treće deonice Megini klinci uspeli su da postignu još četiri poena i da u potpunom egalu dočekaju poslednjih 10 minuta – 59:59.

 

Četvrta četvrtina – 30:21; Mega Pavlović za pobedu Partizana

Neverovatan igrač je Saša Pavlović! U dva uzastopna napada je pogađao pod faulom, a nije grešio ni sa bacanja – 65:59. Usledila je mini-serija Mege od 5:0, a posebno lep potez bila je Kešeljeva trojka posle finte šuta – 65:64.

Sjajni Pavlović je potom pogodio i trojku, a uzvratio je Marelja zakucavanjem. Bivši NBA as je preuzeo odgovornost i za kratko vreme u poslednjoj deonici došao do 11. poena – 70:66.

Partizan je preko Tepića došao do nove trojke, a sjajna ”odbojkaška” asistencija Mačvana Milutinovu donela je lepu prednost crno-belima – 77:71. Nastavio je Saša Pavlović da rešeta koš Mege u ovoj četvrtini i sa četiri poena ispisao novi rezultat na semaforu – 81:73. Gagić je domaćinu vratio dvocifrenu razliku pogocima sa linije za slobodna bacanja – 83:73.

Ekipa Partizana meč je sigurno privela kraju, a konačan rezultat srpskog derbija u Pioniru je 89:80.