Pečnik: Naše strpljenje je potrošeno, ovako više ne možemo

U danima kada treba da se raduju i proslavljaju titulu, fudbaleri iz Ljutice Bogdana su počeli da otvaraju dušu i iznose u javnost probleme sa kojima se suočavaju. Jedan od retkih koji je dobio veći deo novca, Slovenac Nejc Pečnik je za 'Novosti' ponovio priču da ne mogu više da čekaju.

Nikola Mijailović i Dragan Mrđa su javno poručili upravi kluba da reše problem sa dugovanjima ili će napustiti redove novog šampiona.

– Moji saigrači Mijailović, Mrđa i Milijaš rekli su istinu i potpuno ih podržavam u svemu što su izjavili. Mi smo se naslušali raznih obećanja u proteklim mesecima i naše strpljenje je potrošeno. Tako više ne možemo – rekao je Pečnik.

Slovenački reprezentativac je upućen i u to šta su o istupima igrača govorili Dragan Džajić i Nebojša Čović, koji je posebno naglasio da ‘ne treba novim problemom praviti još veći problem’.

– Pročitao sam i izjave predsednika i potpredsednika i ne želim da im protivrečim. Ali, mi se s ovim istim problemima suočavamo još od priprema prošlog leta, a oni kao da žele da se prašina slegne, pa da se nastavi po starom – dodao je Pečnik u izjavi za Večernje novosti.

Pečnik ima ugovor na još godinu dana, želi da ostane na Marakani gde je prema sazmanjima Sporta dobio 194.500 evra, ali nije u potpunosti zadovoljan.

– Mi smo bili složni, strpljivi i tolerantni. Osvojili smo titulu i od tada nam se niko nije obratio. Vreme je da uprava pokaže da nas poštuje. Lično, iskreno bih želeo da ostanem u Zvezdi. Iako sam tu tek godinu dana ovaj klub doživljavam kao svoj. Ali da bi ovaj odličan i jedinstven tim ostao na okupu, potrebno je da neko preduzme nešto, da vidimo i dela, a ne samo obećanja. Razumem i ogroman dug kluba, znao sam za situaciju i kada sam dolazio, ali isto tako znam da se već dugo ništa ne menja po tom pitanju. Niti se dug smanjuje, niti ima novca za nas. Mi smo izdržali svašta, a niko ni da nam čestita na onome što smo postigli uprkos svemu. E, to me kao čoveka naročito boli – rekao je Pečnik