Pečnik sa ‘bele tačke’ doneo pobedu crveno-belima, Crvena zvezda – Donji Srem 1:0

Šampion Srbije, Crvena zvezda, je u okviru 10. kola Jelen Super lige pobedila ekipu Donjeg Srema sa 1:0.

Neubedljiva pobeda crveno-belih, koji nisu mnogo toga prikazali u večerašnjem susretu. Odlučujući pogodak postignut je u 43. minute, kada je Nejc Pečnik sa „bele tačke” bio precizan i doneo Zvezdi vođstvo od 1:0, koje je na snazi ostalo do poslednjeg sudijskog zvižduka.
Meč je kasnio 20-ak minuta zbog nestanka struje. U prvom poluvremenu fudbaleri Donjeg Srema su pokazali zavidnu igru i imali inicijativu u prvih pola sata. Onda je usledio blagi pad u igri gostiju, koji su crveno-beli znali da iskoriste. Nastavak meča doneo je bolju igru Crvene zvezde, ali je više čuvala prednost i delovalo je da nije previše rizikovala iako je imala nekoliko dobrih prilika da duplira prednost.

Najava i tok meča:

Crveno-beli u ovaj susret ulaze posle poraza u „večitom derbiju” i kao trećeplasirana ekipa u prvenstvu. Pobeda je veoma važna, radi podizanja samopouzdanja i vraćanja u uspešan kolosek, koji je ekipa Nenada Lalatovića započela na početku sezone.

Trener kluba iz Ljutice Bogdana je uoči meča sa Donjim Sremom poručio da utakmica neće biti ni malo laka, ali da će igrači Crvene zvezde pružiti svoj maksimum sa ciljem da pobede i uknjižu nove bodove.

– Okliznuli smo se u derbiju i uvek je najteže igrati sledeću utakmicu i podići ekipu da bude na nivou na kojem je bila. Zadatak mi je da motivišem igrače, da probaju da zaborave utakmicu sa Partizanom. Nema razloga da pognu glavu. Svaka sledeći meč nam je najbitniji, protiv koga god da igramo idemo na pobedu, pa tako i protiv Donjeg Srema. Igrači će morati da daju maksimum da bi uspeli da pobede –– rekao je Lalatović.

CRVENA ZVEZDA – DONJI SREM 1:0 (1:0)

Strelac: Nejc Pečnik 34. minut

Stadion: Crvene zvezde. Sudija: Nenad Đokić. Pomoćnici: Nenad Kurčubić, Marko Dimitrijević.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Antić, Pavićević, Lazić, Pečnik, Kovačević, Lazović, Ristić, Bosančić, Gavrić, Rakić.

DONJI SREM: Milinović, Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić, Crnomarković, Moro, Šarac, Zec, Stanisavljević, Beljić, Spalević.

Prvo poluvreme:

Utakmica kasni zbog problema na trafo stanici, koji prouzrokovao da ceo kraj oko Zvezdinog stadiona nema struje.

Sa zakašnjenjem od davdesetak minuta utakmica je počela…

Veoma slab start crveno-belih. Posle 10. minuta igre, nismo videli ni jednu opasnu priliku, kao ni akciju koja bi mogla ozbiljnije da ugrazi gol gostiju. S druge strane fudbaleri Donjeg Srema su pokušavali da vrše presing i koliko-toliko vrše pritisak nad domaćinom. Branila se Zvezda, ali je za sada klub iz Pećinaca izgledao opasnije.

Tokom 20. minuta igre, tim iz Ljutice Bogdana nije ispunio očekivanja koja su vladala uoči početka meča. Zvezda je do tada napravila čak 15 prekršaja, a vidno uznemiren i nervozan bio je i trener Nenad Lalatović.

U 25. minutu Zvezda je konačno imala priliku, kada je posle odličnog izvođenja kornera i ubačene lopte u šesnaesterac, Rakić bio najviši, ali glavom nije uspeo da bude precizan i zatrese mrežu fudbalera Donjeg Srema.

Konačno su crveno-beli posle pola sata igre preuzeli inicijativu. Razbudila se Zvezda i krenula da pritiska protivnika.

33. minut – penal za domaćina. Posle dobre akcije Lazovića i povratne, loptu je dobio Rakić koji je šutirao posle finte, ali njegov pokušaj je igrač Donjeg Srema zaustavio rukom. Sudija Nenad Đokić nije imao dilemu, pa je prstom pokazao na belu tačku.

GOOOOOOL – 1:0! Siguran izvođač jedanaesterca bio je Nejc Pečnik.

U 42. minutu Bosančić je mogao evro golom da poveća prednost domaćina. Uputio je veoma jak šut sa 30-ak metara, ali je vrhovima prstiju golman Belić sačuvao svoju mrežu. Samo nekoliko sekundi kasnije i Rakić se našao u idealnoj prilici, ali je ponovo golman gostiju odlično intervenisao. Zvezda znatno bolja u poslednjih 15 minuta prvom poluvremena…

Možda rezultat tako nije govorio, ali Donji Srem je u većem delu bio bolji, Ipak, izabranici Nenada Lalatovića su blagi pad u igri protivnika znali da iskoriste, pa na odmor odlaze sa golom prednosti.

Drugo poluvreme:

Na startu drugog dela igre Nenad Lalatović izveo je Despotovića, a umesto njega uveo vezistu Marka Grujića. Zvezda je otvorila drugo poluvreme blagom inicijativom, ali sem nekoliko udaraca iz ugla nije bilo izglednijih prilika za gol.

Slab tempo igre, dosta prekida, bez previše uzbuđenja…

Sredinom drugoh dela gosti su imali možda i najbolju priliku za pogodak. Spalević i Stanisavljević su lepim duplim pasom izbacili kompletnu zadnju liniju Zvezde, da bi se Stanisavljević našao sam ispred Rajkovića, ali je oklevao pa je mladi golman domaćih intervencijom izbacio loptu u korner.

Za nijansu bolja igra Zvezde u odnosu na prvo poluvreme. Do kraja utakmice rezultat se nije menjao…