Peh za Hrvata: Čilić zbog povrede propušta Australija Open (FOTO)

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić objavio je da zbog povrede neće učestvovati na Australijan Openu, koji počinje 19. januara.

Već nekoliko nedelja spekulisalo se da Čilić neće biti spreman zbog problema sa povredom desnog ramena, a sve nedoumice on je otklonio u subotu.

– Veoma sam razočaran što moram da objavim da sam otkazao učešće na Australijan Openu. Povreda desnog ramena, koja me muči već nekoliko vreme i zbog koje sam već odustao od nastupa na turniru u Brizbejnu, iz dana u dan je u boljem stanju, ali još se ne osećam sasvim spremnim za nastup na najvišem nivou – napisao je Čilić na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk.

Čilić je istakao da su mu lekari savetovali da ne igra u Melburnu, da ne bi pogoršao povredu.

– Žao mi je što neću igrati u Melburnu, pogotovo posle osvajanja titule na poslednjem Gren slem turniru u Njujorku, ali su mi lekari savetovali da budem oprezan koliko god je moguće kako bih izbegao ozbiljnije probleme. U poslednje vreme sam dobio mnogo poruka podrške od navijača širom sveta i zahvalan sam na podršci i lepim željama. Zaista sam jedva čekao da se vratim na teren u Australiji. Nadam se da ćemo se uskoro sresti u Zagrebu – dodao je Čilić.