Pejčinović: Sjajno sam prihvaćen u Lokomotivi, veza sa ruskim narodom je neraskidiva

Srpski fudbaler Nemanja Pejčinović nalazi se sa svojim novim klubom, Lokomotivom iz Moskve, u Austriji na pripremama za novu sezonu.

Novi štoper Moskovljana nije krio zadovoljstvo početkom svog života u trećeplasiranoj ekipi ruskog šampionata u prošloj sezoni.

– Došli smo na pripreme u Austriju. Zadovoljan sam kako se radi, prihvatili su me veoma dobro. Svaka komunikacija sa saigračima i stručnim štabom je izuzetno ljubazna. Verujem da je to zbog toga što naša dva naroda imaju jednu večitu i neraskidivu vezu – smatra Pejčinović.

Fudbaleri Lokomotive ostaće u Austriji do sedmog jula, gde ih očekuju dve pripremne utakmice.

– Prvi i drugi deo priprema obaviće se ovde u Austriji, gde ćemo odigrati nekoliko utakmica. Prva nas očekuje već u utorak protiv Minhena 1860. To će biti prva ozbiljna provera – kaže Pejčinović.

Drugi rival Lokomotivi biće Viktorija iz Plzena i Pejčinović veruje da će dobra atmosfera pratiti njegov tim do kraja ovih priprema.

– Nadam se da će ceo kamp u Austriji proteći onako kako je i počeo, uz dobar rad, profesionalnost, ali i smeh koji je stalno prisutan – rekao je Pejčinović.

Pejčinović je pre Lokomotive nastupao za Rad, OFK Beograd, Crvenu zvezdu, Hertu i Nicu, za koju je igrao najduže, četiri godine. Ruska Premijer liga kreće za mesec dana i Lokomotiva prvi meč igra trećeg avgusta, protiv Krasnodara.