Peković: Morao sam da ispratim moj Partizan u ‘Pioniru’, žao mi je što su ispali od Zvezde

Centar Minesote i nekadašnji igrač Partizana Nikola Peković otkriva da je gledao polufinalne duele ABA lige i da mu je žao zbog poraza bivšeg kluba. Svoju sezonu, obeleženu povredama, želi što pre da zaboravi. Peković nije hteo da priča o glasinama da je finansijski pomagao Partizan. Priče o tome kako Garnet "zavodi red" u svlačionici nisu tačne, već se on trudi da što više pomogne mlađim saigračima, objašnjava snažni centar.

 

Posle sezone za zaborav propraćenom brojnim povredama, Nikola Peković ušetao je u Pionir na štakama kako bi pružio podršku Partizanu protiv Metaca u Superligi. Snažni centar je u razgovoru sa novinarima napravio osvrt na svoju sezonu, kako svoju, tako i Partizanovu.

Priča je prvo krenula od njegovog zdravlja. Naime, Peković je operisan zbog velikih probema sa ahilovom tetivom zbog čega mora da bude na strogom režimu mirovanja.

– Dobro je koliko može da bude. Nosim čizmu uz štake. Ograničen sam kretanjem, ali sam došao da propratim moj Partizan. Morao sam – rekao je Peković.

Pored standardnih ovacija u Pioniru zanimljivo je bilo skandiranje „Nikola, kupi nas“.

– Haha, dobra je to šala – prokomentarisao je snažni centar uz osmeh.

Priča je potom imala nešto ozbiljniji ton. Peković je otkrio šta ga čeka ovoga leta kako bi se što bolje oporavio za narednu sezonu u NBA ligi.

– Kada se bavite takmičarskim sportom i kada volite košarku, to je jako teško. Od prošle godine je noga bila u lošem stranju. Tri-četiri doktora su mi rekli da moram da operišem i da sledi duga pauza. Nije mi prvi put da se operišem. Moram sve ponovo da radim, dosta je teško, ali moram da ostanem pozitivan. Lakše mi je malo kada se vratim u Srbiju i Crnu Goru – dodao je Peković.

Nekadašnji centar Partizana ističe da je ritam u najjačoj ligi na svetu nemilosrdan, te je to verovatno razlog zbog velikog broja povreda.

– Veliki broj utakmica, dosta putovanja. Stalno letimo. Sigurno da se igračima koji imaju veliku minutažu to odrazi na telo – objasnio je Nikola.

Peković je potom upitan da li je pratio Partizan ove sezone, a posebno utakmice protiv Crvene zvezde u polufinalu ABA lige.

– Pratio sam Partizan. Gledao sam sve utakmice. Baš mi je žao. Ipak, siguran sam da će Partizan izaći dosta jači iz svega – rekao je Peković.

Snažnog centra su pratile glasine da je pomogao Partizanu finansijki, naročito kada su crno-beli bili u potrazi za plejmejkerom.

– O tome ne bih da pričam. Samim tim kada se igrači i bivši igrači organizuju pokazuje se kolika je ljubav prema Partizanu. Drago mi je kada se tako nešto organizuje – izjavio je Peković.

Priča se potom okrenula na situaciju u Minesoti koja je ove godine ostala bez Kevina Lava, ali su zato stigli izuzetno talentovani Endru Vigins i Zek Lavin.

– Neverovatni talenti. Ne pokazuju sve što mogu kao što rade na treninzima. Imali smo dosta trejdova, dosta smo mladi. Imali smo sezonu za zaborav. Ja nisam odigrao ništa, slabo sam doprineo. Pokušavamo sada malo da se regrupišemo i da spremni uđemo sledeće sezone – rekao je on.

 

Preme određenim izvorima, Minesota bi naredne sezone trebalo da dobije pojačanje iz Srbije u vidu Nemanje Bjelice koji igra izvanredno u dresu Fenerbahčea.

– Nisam čuo konkretnu priču. Pitaju ponekad, uglavnom ništa konkretno. Prijalo bi mi naravno kada bi došao neki naš igrač. Što nas je više to je bolje.

Za kraj, Peković je oktrio kako je bilo kada se ekipi Timbervulvsa pridružio Kevin Garnet za koga se pričalo da je „zaveo red“ u svlačionici bacajući telefone saigračima.

– Ma jok, to nema nikakve veze. To su novinari napravili neku priču ili famu. Nema od toga ništa. Čovek je normalniji nego polovina ostalih igrača. Trudi se svima da pomogne, na treningu ili kroz priču. Od nekih je stariji po 20 godina. Mnogi su mi to pričali, ali on je sjajan čovek i izvanredan saigrač – zaključio je Peković.