Pele: Potreban nam je još neki Nejmar ako želimo da ponovo osvojimo Svetsko prvenstvo

Legendarni fudbaler Pele rekao je danas da reprezentacija Brazila mora da igra kao tim, a ne da se oslanja na individualne kvalitete igrača ako želi da osvoji šestu titulu svetskog šampiona.

Brazil je poslednju, petu titulu svetskog prvaka osvojio 2002. godine na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji. Ovog leta je bio domaćin Svetskog prvenstva, ali je takmičenje završio u polufinalu, porazom od Nemačke od 1:7. U utakmici za treće mesto Brazilci su izgubili od Holandije sa 0:3.

– Nema potrebe reći da je to katastrofa. Očikvali smo drugačiji rezultat, ali to se dešava. U fudbalu se uvek dešavaj velika iznenađenja, ali nažalost, to je bilo negativno iznenađenje za nas – rekao je Pele, koji je 1999. godine proglašen za najboljeg fudbalera veka.

On je dodao da ne treba mnogo očekivati od fudbalera Barslone Nejmara.

– Nejmar ne može sam da osvoji Svetsko prvenstvo. On je veoma dobar igrač, odrastao je u fudbalskom klubu Santos, ali on ne može sam da pobeđuje. Potrebno nam je još… Ako želimo da osvojimo Svetsko prvenstvo – rekao je Pele.

Selektor Luis Felipe Skolari podneo je ostavku po završetku Mundijala, a na klupi ga je zamenio bivši reprezentativac Dunga, koji je predvodio državni tim od 2006. do 2010. godine.

– Dunga je već bio selektor Brazila. Njemu možemo verovati. Poznajem ga, znam koliko je ozbiljan. Ali, neće biti teško obnoviti reprezentaciju, jedino što je potrebno je ozbiljniji rad – rekao je Pele, koji je između 1957. i 1971. godine postigao 77 golova za Brazil u 92 utakmice.