Pelegrini: Oporavak Kolarova teče po planu, ali još nije spreman da igra

Menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da se Aleksandar Kolarov još uvek nije u potpunosti oporavio od povrede, ali da bi uskoro mogao da se vrati na teren.

Reprezentativac Srbije povredio je list na zagrevanju uoči gradskog derbija protiv Junajteda, posle čega su lekarski nalazi utvrdili da mora na jednomešecnu pauzu.

– Kolarov i David Silva još uvek nisu spremni da igraju. Oporavak njih dvojice ide u dobrom smeru i verujem da uskoro biti spremni za utakmice. Dobra vest je da se Džeko oporavio i već na narednom meču biće na terenu – rekao je Pelegrini uoči meča protiv Sautemptona u Premijer ligi.

 

Kolarov je zbog povrede propustio i reprezentativne obaveze ovog meseca, poraz u Beogradu od Danske (1:3) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i pobedu u prijateljskom meču nad Grčkom (2:0) na Kritu.

On je ove sezone za “građane” odigrao devet utakmica u svim takmičenjima. Tokom karijere igrao je za Čukarički, OFK Beograd i Lacio, dok je za reprezentaciju Srbije nastupio 52 utakmice i postigao pet golova.