Pelegrini: Prazan stadion protiv CSKA nije rešenje, verujem u plasman u osminu finala

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini izjavio je da će u predstojeću utakmicu protiv CSKA iz Moskve u Ligi šampiona njegova ekipa ući kao da je finale i da je najvažnije da se plasira u drugu fazu tog takmičenja.

Fudbaleri Mančester sitija sutra od 18 časova u Moskvi igraju protiv CSKA utakmicu trećeg kola Grupe E u Ligi šampiona. Siti je u prethodna dva kola osvojio bod, a CSKA je poslednji na tabeli bez bodova. Prvi je Bajern sa šest bodova, a druga je Roma sa dva manje.

U sledećem kolu Siti će biti domaćin ruskom timu.

– Čekaju nas dve utakmice protiv CSKA u Ligi šampiona i moramo da pobedimo u obe. Najbolji način je da u svaku uđemo kao da je finalna, da pokušamo da pobedimo i posvetimo se narednoj – rekao je Pelegrini, preneli su britanski mediji.

Utakmica će se igrati bez publike, pošto je ruski klub kažnjen zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača.

– Biće drugačije. Razumem Uefinu odluku, ali prazan stadion nije najbolje rešenje. Međutim, uvek razmišljam pozitivno. Utakmica je važna, a najbolji način za rad je kada osećate pritisak u svakom meču – rekao je Pelegrini.

– Verujem da ćemo se plasirati u osminu finala. Ako pobedimo u preostale četiri utakmice, možemo da osvojimo prvo mesto u Grupi E, ali najvažnije je da ostanemo u takmičenju – dodao je Pelegrini.

U engleskom timu neće biti Frenka Lamparda zbog povrede noge, a utakmicu će zbog povreda propustiti i Samir Nasri i Elijakim Mangala.

Siti u utakmicu ulazi posle pobede protiv Totenhema od 4:1, sva četiri gola postigao je Serhio Agero, a CSKA pobedom protiv Kubana od 6:0.

U drugoj utakmici u Grupi E, Roma na svom stadionu igra protiv Bajerna iz Minhena. Napadač italijanske ekipe Matija Destro rekao je da njegova ekipa mora da dokaže kvalitet u duelu sa šampionom Nemačke.

Roma se u Ligu šampiona vratila posle 2011. godine i u prva dva kola nema poraz.

– To će biti divna utakmica. Igraćemo pred našim navijačima. Uvereni smo u naš kvalitet i videćemo gde ćemo završiti. U svakoj utakmici pokušavamo da nametnemo naš stil igre, uvek idemo na pobedu – rekao je Destro.

Romu će predvoditi kapiten Frančesko Toti, koji je u prošlom kolu postigao izjednačujući gol protiv Sitija i postao najstariji strelac u istoriji Lige šampiona, pošto je pogodak postigao tri dana pošto je napunio 38 godina.

Očekuje se da će se u tim Rome, posle povreda vratiti Huan Iturbe i Žervinjo.

Ekipa Rudija Garsije u duel ulazi pobedom protiv Kjeva od 3:0, a Bajern je pobedio Verder sa 6:0, što je bila peta uzastopna pobeda u svim takmičenjima fudbalera Pepa Gvardiole.

Gvardiola je u tom duelu odmarao Roberta Levandovskog, dok je Frank Riberi igrao poslednjih 29 minuta.