PERFEKTAN UČINAK U GRUPNOJ FAZI: Srbija preko Crne Gore do četvrtfinala Evrobasketa (VIDEO)

Košarkašice Srbije savladale su selekciju Crne Gore sa 87:75 u trećem meču u grupi B i kao prvoplasirane sa svim pobedama izborile plasman u četvrtfinale Evrobasketa.

screenshot/youtube.com/FIBA - The Basketball Channel

Na samom početku meča, košarkašice Crne Gore su preuzele inicijativu i napravile razliku koju su uspele da održe samo do kraja prve četvrtine.

Srpske košarkašice u nastavku pojačavaju tempo i, prvenstveno zahvaljujući dobroj igri u odbrani, uspevaju da načine preokret i dođu do vođstva u drugoj četvrtini i prvo poluvreme završavaju sa prednošću od 45:37.

U drugom poluvremenu su opet Crnogorke bolje startovale i smanjile razliku na samo dva poena, ali Srpkinje uspevaju da uzvrate, znatno uvećaju razliku i potom drže prednost do samog finiša meča i konačne pobede u hali “La Fonteta” u Valensiji.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Tina Krajišnik sa 20 poena i devet skokova, Ivon Anderson je ubacila 14, Jelena Bruks jedan manje, a Sonja Vasić je stala na 13 koševa.

Izabranice Marine Maljković su prethodno pobedile Italiju i Grčku, čime su sa tri pobede osvojile prvo mesto u grupi, a time i direktan plasman u četvrtfinale prvenstva.