Perić: Islanđani su kao narod vrlo borbeni i hrabri, neće nam biti lako sa njima

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da će njegova ekipa, u predstojećem meču protiv Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, "pobedu graditi iz odbrane".

 

– U generacijama osamdesetih i devedesetih, imali smo više negativan nego pozitivan bilans sa njima. Nisu nam ležali. Sada razmišljamo kako postoji samo jedna utakmica, ova u Rejkjaviku. Pobedu ćemo graditi iz odbrane. Zahtevam od igrača da na toj utakmici budu i najbolji golmani, i najbolji odbrambeni igrači, i najbolji napadači – rekao je Perić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Utakmica trećeg kola grupe četiri kvalifikacija između Islanda i Srbije igra se u sredu od 21.30 u Rejkjaviku, dok će izabranici Dejana Perića ugostiti Island u nedelju 3. maja u Nišu.

– Kao narod su vrlo borbeni i hrabri. Veliki su profesionalci u svojimk lubovima, njihovi treneri su zastupljeni u najvećim evropskim ligama. Iako su mala zemlja po broju stanovnika, izražen je taj nacionalni naboj, opredeljenost za svoju zemlju i škola koja je prepoznatljiva. U spoljnoj liniji nećete naći bekove od dva metra, nisu robusni, ali su vrlo eksplozivni. Igraju u njihovom sistemu, igrači su dobro obučeni, to dobro prenose u kolektivnu igru – dodao je Perić.

 

Srbija u grupi četiri, posle dva odigrana kola, zauzima prvo mesto sa maksimalnim učinkom, dok je Island drugi sa po jednom pobedom i porazom. Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se od 17. do 31. januara 2016. godine.