Pero Antić propušta Eurobasket: Makedonac traži novi klub

Pero Antić neće biti deo makedonske selekcije na predstojećem Evropskom prvenstvu. Dosadašnjem centru Atlante ističe ugovor krajem meseca, pa će se zato posvetiti traženju novog kluba. Njegov prioritet je ostanak u NBA, ali bi mogao i da se vrati Evropu i to najverovatnije u Fenerbahče Željka Obradovića.

 

Pero Antić, kapiten i dosadašnji lider Makedonije na velikim takmičenjima, odlučio je da ne nastupa na Evropskom prvenstvu u septembru.

Pero Antić je obavestio selektora Aleksandra Džikića da neće biti deo nacionalnog tima na Eurobasketu, uprkos tome što se njegovo ime našlo na širem spisku.

Košarkaš Atlanta Houksa rekao je da na šampionatu Starog kontinenta u septembru treba da igraju igrači koji su kroz kvalifikacije prošlog leta izborili učešće Makedonije na tom takmičenju.

Antić, koji je bio lider tima na Evropskom prvenstvu 2011. godine, kada je Makedonija zauzela fantastično četvrto mesto i koji je predvodio ekipu na Eurobasketu u Sloveniji pre dve godine, ovog leta baviće se svojom karijerom, budući da mu ističe ugovor sa Atlantom i 1. jula i zvanično postaje slobodan agent.

Po poslednjim glasinama, Pero Antić bi želeo da ostane u NBA ligi i posle 1. jula kada mu istekne dvogodišnji ugovor sa Atlanta Hoksima. Drugi izvori tvrde da bi Antić mogao da se vrati i u Evropu u slučaju dobre ponude.

Fenerbahče, tim koji predvodi Željko Obradović, navodno je zainteresovan da u svojim redovima vidi Antića naredne sezone.

Antić je ove sezone u dresu Houksa beležio 5,7 poena i tri skoka u proseku po meču.

Makedonija će na Eurobasketu igrati u grupi C u Zagrebu zajedno sa selekcijama domaćina Hrvatske, Holandije, Gruzije, Grčke i Slovenije.

Evropsko prvenstvo za košarkaške na programu je od 5. do 20. septembra u četiri zemlje – Nemačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj i Letoniji.