Pešić odredio KONAČNIH 12 ZA MEČ PROTIV GRČKE: Evo ko će na teren protiv Helena

Košarkaška reprezentacija Grčke okupila se u ponedeljak na prvom treningu pred poslednja dva meča u kvalifikacionom prozoru za Mundobasket.

Printscreen

Prvi meč Grci igraju sa Srbijom u petak, a ekipa koja se okupila za meč protiv Orlova je poprilično “šarena”. Iako su obezbedili plasman na SP u košarci, Grci duelu pristupaju maksimalno ozbiljno, a gaje respekt prema “moćnoj Srbiji”, kako je tamošnji Sportal najavio duel s četom Karija Pešića.

Na treningu su se okupili sledeći košarkaši:

Kostas Godikas, Panajotis Kalaicakis, Dimitris Kacivelis, Janis Kuseloglu, Lefteris Mancukas, Vasilis Muratos, Dimitris Nezi Rogaga, Jorgos Tanulis, Vasilis Toliopulos, Jorgos Salburis, Dimitris Flionis, Manolis Hacidakis, Vasilis Haralambopulos i Nikos Hugaz.

Treba napomenuti da je i Džordž Papas, bek Olimpijakosa, po drugi put pozvan u reprezentaciju.

Ekipu će voditi Sotiris Manolopulos, s obzirom da Dimitris Itudis ima obaveze sa Fenerbahčeom i pitanje je hoće li voditi ekipu protiv Srbije, s obzirom da manje od 24 sata pre tog meča gostuje sa turskom ekipom Partizanu u beogradskoj Areni u okviru Evrolige.

I Pešić u problemu

Kao što se to negde moglo i pretpostaviti, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić neće moći da računa na košarkaše iz Evrolige, u kvalifikacionom duelu za Mundobasket protiv selekcije Grčke.

Orlovi će 24. februara u Atini imati prvu od dve “meč lopte” za plasman na planetarni šampionat, a nju će pokušati da iskoriste u prilično okrnjenom sastavu, bez igrača koji nastupaju u evroligaškim klubovima.

Na spisku igrača na koje selektor Pešić neće moći da računa protiv Grčke su: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Filip Petrušev, Ognjen Dobrić, Nemanja Neodvić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Vasilije Micić.

Postojala je dilema hoće li beogradski klubovi dopustiti svojim igračima da nastupe za reprezentaciju u Atini, ali budući da Partizan u četvrtak igra važan meč sa Fenerbahčeom, a Zvezda dan kasnije sa berlinskom Albom, iz tabora “večitih” nisu mogli da izađu u susret reprezentaciji i odreknu se svojih igrača.

Olakšavajuća okolnost po našu selekciju je ta da su Heleni već obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, pa će zbog toga i najveći broj njihovih nosilaca biti na poštedi za susret sa Srbijom. Sa druge strane, za naš tim bi možda mogli da zaigraju košarkaški moskovskog CSKA, Nikola Milutinov i Dejan Davidovac.

Što se tiče utakmice protiv Velike Britanije koja je na programu 28. februara, tu bi Orlovi trebalo da budu u kompletnom sastavu. Podsećamo, Srbiji je u prestale dve utakmice neophodna jedna pobeda kako bi obezbedila plasman na Mundobasket, koji ove godine zajedničkim snagama organizuju Filipini, Japan i Indonezija.