Australijanac veruje da Novaka sada mora da miruje, ali da njegovi navijači ne treba da brinu.

Đoković je pre nekoliko dana saopštio da je za njega sezona završena jer su se problemi sa desnim laktom povećali na Otvorenom prvenstvu Engleske.

Osvajač Vimbldona iz 1987. godine, Pet Keš, rekao je za BBC da će se Đoković vratiti jači posle povrede lakta.

Naime, Australijanac veruje da Novaka sada mora da miruje, ali da njegovi navijači ne treba da brinu.

Svi mi vrlo dobro znamo kakav je atleta, koliko je jak i želimo to ponovo da vidimo. Za takve povrede lek praktično i ne postoji. Potrebno je vreme kako bi se oporavio, godinu dana ili više. Sada treba da odmori, kao što su mu doktori preporučili. Posle toliko neverovatnih sezona, 2017. godina je bila izuzetno loša za njega, istakao je Keš za BBC. 

On očekuje da ćemo najboljeg srpskog sportistu opet gledati na visokom nivou, ali ne na onako visokom kao u slučaju Rodžera Federera. 

Biće mu potrebno vreme da vrati intenzitet. Sigurno neće biti isti slučaj sa njim kao sa Rodžerom Federerom, koji je počeo da osvaja grend slemove odmah posle povratka na teren, ali će u nekom trenutku sledeće godine ponovo igrati sjajno. Đokovićev stil je sličan skoro svakom drugom teniseru, ali je on oduvek bio pomalo spremniji, fleksibilniji i mentalno jači. Verovatno je izgubio dva od ta tri velika kvaliteta, ali je i dalje razuman i postaraće se da bude spreman kada se vrati. Zaista smatram da će biti ponovo konkurentan – zaključio je Keš.loading...