Pet najzanimljivijih izbora na draftu

Svake godine nekoliko igrača ‘zaluta’ i timovi ih izaberu mnogo ranije nego što se očekivalo, a neki svoje timove sačekaju moraju da čekaju duže nego što se mislilo

Prošle godine Džino Smit je mogao da bude prvi pik na Draftu, ali je sačekao tek  drugi dan kada ga je izabrala ekipa Njujork Džetsa sa 7. pozicije u drugoj rundi. Sa druge strane, I-Džej Manuel, koji je uglavnom bio projektovan za drugu rundi, otišao je u Bafalo kao prvi izabrani kvoterbek te godine, 16. pik prve runde. Evo i nekih ‘čudnih’ odluka ove godine:
Džavuan Džejms, 19. pik, ofanzivni tekl, Majami Dolfins
Majamiju je bio potreban ofanzivni linijaš i mnogi su pikirali Zeka Martina kao glavnog kandidata da ode u Dolfinse. Međutim, Džeri Džons je pokupio Martina tri mesta ranije i odveo ga u Dalas. Majami je Džejmsa uzeo pre Džoela Bitonija iz Nevade i tekla Alabame Sajrusa Kvandžoa koji su izabrani u drugoj rundi. Dolfinsi su trejdovali unazad i u drugoj rundi uzeli risivera Džarvisa Lendrija sa pretposlednje pozicije. Smatra se da su mogli da sačekaju i tu uzmu Džejmsa, a u prvoj rundi pokupe talentovanijeg risivera (na primer Brendina Kuksa ili Markisa Lija).
Tejlor Levan, 11. pik, ofanzivni tekl, Tenesi Tajtans
Levan jeste jedan od tri najbolja tekla na ovom draftu, ali je čudno što ga je pokupio Tenesi koji ima iskusnog Majkla Rosa i potpisao je Majkla Ora iz Baltimora. Ovom timu treba dosta pomoći u sekonderiju, a sa obzirom da je do tad sa pozicija kornerbeka i sejftija otišao samo Džastin Gilbert, Tajtansi su imali dosta veliki izbor. Videćemo da li planiraju da Levana ili Ora stave na poziciju garda.

Koni Ili, 60. pik, defanzivni end, Karolina Panters
Koni Ili je izabran mnogo niže od očekivanog, međutim i pored toga bilo je zanimljivo što ga je uzela Karolina koja ima dosta problema na pozicijama risivera i u ofanzivnoj liniji, a na Ilijevoj poziciji već ima Grega Hardija i Čarlsa Džonsona.
Demarkus Lorens, 34. pik , defanzivni end, Dalas Kaubojsi
Džeri Džons, vlasnik, predsednik i generalni menadžer Dalas Kaubojsa, nije uzeo zvezdu koledž fudbala Džonija Menzela i razočarao navijače i umesto toga odlučio je da pomogne Toniju Romu i draftovao je Zeka Martina. U drugoj rundi tražili su zamenu za defanzivnu liniju koju su napustili Demarkus Ver (Denver) i Džejson Hečer (Vašington). Oni su trejdovali unapred da bi uzeli Lorensa i zbog toga se odrekli svog pika treće runde. Na toj poziciji tada su mogli da uzmu Stefona Tuita, kao i Konija Ilija, a ni pozicija sejftija nije baš osigurana tako da je ovaj izbor veoma zanimljiv.

Logan Tomas, 120. pik, kvoterbek, Arizona Kardinals
Možda četvrta runda nije baš toliko zanimljiva, ali izbor Logana Tomasa jeste jer je izabran pre Ej-Džej Mekerona (164. pik), Zeka Metenbergera (178. pik), Toma Sevidža (135. pik) i Erona Mareja (163. pik). Ono što se Arizonu verovatno dopalo je Tomasov fizički talenat (198 cm visine, 112 kilograma), ali Tomasova nekonzistentnost i loše donošenje odluka je razlog zašto je čudno što je izabran pre Mekerona ili Metenbergera.