‘Petarda’ crno-belih za miran zimski san, Škuletić nastavio teror nad golmanima! Partizan – Borac 5:1

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Čačanski Borac sa 5:1 (1:1) u meču poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva.

Na taj način crno-beli su najbližem rivalu Crvenoj zvezdi pobegli na šest bodova prednosti, pošto su izabranici Nenada Lalatovića odigrali 1:1 protiv Mladosti u Lučanima.
Domaće je šokirao Đoković pogotkom u 19. minutu za neočekivanu prednost Čačana, ali je konačan rezultat prvog dela igre postavio Volkov – 1:1.
Partizan se raspucao u nastavku meča, a Škuletić i Živković su za samo dva minuta pogocima u 65. i 67. minutu preokrenuli. Kapiten Saša Ilić u 87. minutu zatresao je mrežu za 4:1, a konačnih 5:1 postavio je Škuletić 14. golom ove sezone.

 

Najava i tok meča:

Crno-beli su prvi na tabeli sa 35 bodova i imaju priliku da uvećaju prednost u odnosu na Crvenu zvezdu koja je odigrala nerešeno sa Mladosti u Lučanima.

Takođe, pregled ostalih mečeva poslednjeg kola jesenjeg dela šampionata pogledajte OVDE.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da njegov tim oprezno ulazi u meč protiv Borca, ali da se nada pobedi kako bi na najbolji način završio jesenji deo šampionata.

– Igramo protiv veoma neprijatne ekipe, koja ima čak sedam remija, što je najviše u ligi. Borac ima dobrog trenera i neće biti lako savladati ga, pogotovo što imamo imperativ pobede. Bilo bi veoma neprijatno da na kraju jesenjeg dela pokvarimo utisak. Dobro je što se ne stvara svečarska, već borbena atmosfera – rekao je Nikolić.

Trener Borca Bogić Bogićević izjavio je da će njegova ekipa pokušati da napravi iznenađenje protiv Partizana, iako je očekuje najteži meč u jesenjem delu.

– Spremni smo da svako eventualno potcenjivanje ili opuštanje protivnika kaznimo i napravimo iznenađenje. Mislim da je pred nama utakmica u kojoj motiva neće nedostajati i da će moji igrači odigrati dobro, kako je i bilo tokom većeg dela polusezone – rekao je šef struke Čačana.

Jelen Super liga, 15. kolo: Partizan – Borac 5:1 (1:1)

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo). Strelci: Volkov u 42, Škuletić u 65. i 92, Živković u 67. i Saša Ilić u 88. minutu za Partizan, a Đoković u 19. minutu za Borac.

Partizan Lukač, Stevanović, Stanković, Volkov, Petrović, Grbić (od 56. Živković), Drinčić, Marković, Ninković (od 48. S. Ilić), Lazović (od 82. Kojić), Škuletić.

Borac: Petrić, Radosavljević, Đoković (od 71. Miletić), Gojković, Radunović, Božić, Jovančić, Babić, Mašović (od 61. Mutavdžić), Milojević, Stojanović (od 70. Đerić).

 

Prvo poluvreme:

U prvih desetak minuta Partizan je imao blagu inicijativu, Lazovićev centaršut sa desnog boka je neutralisan, ali nije bilo posla ni za Lukača ni za Petrića na drugoj strani terena među stativama.

GOOOOL! Strelac je Đoković u 19. minutu. Mašović je glavom šutirao posle jednog kornera, sa gol-linije je loptu izbacio Petrović, ali samo do Đokovića kom sa peterca nije bilo teško da je zakuca u mrežu za šok u Humskoj – 0:1.

Samo minut kasnije, najbolja prilika za Partizan. Petar Škuletić je izbio ispred golmana gostiju Petrića, ali nije uspeo da ga savlada!

GOOOOL! Strelac je Volkov u 42. minutu. Petar Grbić je odradio najveći deo posla, probio je po desnoj strani, ušao u kazneni prostor pored nekoliko protivničkih igrača, onda uputio oštro loptu po zemlji za Volkova, koji je sa dva metra šalje u nebranjenu mrežu – 1:1.

Drugo poluvreme:

Čačani su i od starta drugog poluvremena krenuli otresito, ambiciozno, pa smo već u prvih pet minuta nastavka videli nove pokušaje Stojanovića, pa odličnog Božića.

Na drugoj strani, prva prilika za kapitena Sašu Ilića, koji je u poluvremenu zamenio neubedljivog Nikolu Ninkovića, ali Ilić nije bio precizan.

GOOOOOL! Pogodio je Škuletić u 65. minutu. Danko Lazović je sjajno uposlio svog kolegu iz napada koji je izbio sam pred golmanom Čačana, delovalo je isprva da je traljavo šutirao, ali je lopta završila u mreži – 2:1 To je Škuletiću bio 13. prvenstveni pogodak ove sezone.

GOOOOOL! Strelac je Živković u 67. minutu. Kakav ”blickrig” Partizana! Crno-beli su odigrali lepu kontru po levoj strani, Volkov je nesebično ubacio u šesnaesterac gostiju, a sam ”kao duh” bio je mladi Živković koji je loptu sa 5-6 metara neometano sproveo u mrežu za 3:1.

U 78. minutu Čačani su imali sjajnu šansu! Đerić je primio loptu na ivici šesnaesterca, i iako je imao potpuno samog Milojevića, on se odlučio na udarac, a na nesreću njegovog tima problema za Lukača nije bilo.

GOOOOOL! Pogodio je i kapiten Partizana, Saša Ilić. Legenda crno-belih je prihvatio loptu na desetak metara od gola Čačana, a onda je ”hladan kao špricer” reagovao i zatresao mrežu – 4:1.

GOOOOOL! Konačan Rezultat meča postavio je fenomenalni Škuletić 14. prvenstvenim golom u drugom minutu sudijske nadoknade – 5:1.