Peti dan u Parizu: Đoković protiv Milera, Troicki na Bolelija, igra i Ziki

Srbiju će u četvrtak na terenima u glavnom gradu Francuske predstavljati četvoro tenisera – Đoković i Troicki u singlu, kao i Zimonjić i Jovanovski u dublu.

 

U četvrtak ćemo imati dvojicu prestavnika u singlu, od kojih bi Novak Đoković trebalo prvi na teren i to oko 14 časova. Najbolji teniser sveta igraće protiv Luksemburžanina Žila Milera na stadionu „Suzan Lenglen”, a prethodno će se na ovom terenu odigrati mečevi Petra Kvitova – Silvija Soler-Espinoza i Serena Vilijams – Ana-Lena Fridsam.

Viktor Troicki će malo kasnije igrati protiv Simonea Bolelija na Terenu broj 17, pošto je njegov meč četvrti prema programu koji počinje u 11 časova. On je tri puta pobedio Italijana u četiri duela, a svi su odigrani na tvrdoj podlozi.

Nenad Zimonjić započinje takmičenje u miks dublu sa Ruskinjom Elenom Vesninom, a protivnici su im Holanđanka Mihaela Krajček i Rumun Florin Merđea.

Bojana Jovanovski će u paru sa Kineskinjom Čen Lijang igrati prvo kolo ženskog dubla protiv osmih nositeljki Karolin Garsije (Francuska) i Katarine Srebotnik (Slovenije).

Stadion „Filip Šatrije”, od 11 časova

Julija Gerges – Karolina Voznijacki

Nikolas Almagdro – Rafael Nadal

Endi Marej – Žoao Souza

Danka Kovinić – Kristina Mladenović

Stadion „Suzan Lenglen”, od 11 časova

Petra Kvitova – Silvia Soler-Espinoza

Serena Vilijams – Ana-Lena Fridsam

Novak Đoković – Žil Miler

Rišar Gaske – Karlos Berlok

Teren broj 17, od 11 časova

Jirži Janovic – Leonardo Majer

Giljermo Garsija-Lopez / Eduard Rožer-Vazelin – Felisijano Lopez / Maks Mirnji

Cvetana Pironkova – Denisa Alertova

Viktor Troicki – Simone Boleli