Pijetlović: Pobeda je došla u pravo vreme, ako nastavimo ovako da igramo biće dobro

Golman reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović rekao je posle pobede nad Španijom i plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva da je odbrana donela trijumf.

Junak meča bio je Gojko Pijetlović. Branio je fantastično, a zaustavio je i šut Espanjola sa pet metara u trenucima kada je Španija pokušavala da se vrati u meč.

– Pobeda u pravo vreme, vrhunska odbrana. Svaka čast ekipi. Malo šut nije išao, ali je na kraju i to krenulo. Samo da odbranu odigramo ovako i biće uspeha. Za njih je bilo rasterećenje da igraju protiv nas, a nama je bilo opterećujuće. Još nismo ništa uradili. Ali posle ovakvog meča treba da budemo strpljivi, pažljivi i biće dobro.

Odlični Miloš Ćuk je dva puta dobio duel sa Agilarom.

– Jako mi je drago što je pobeda stigla u teškoj, napetoj utakmici. To nam mnogo znači na psihološkom planu. Krenuli smo da se dižemo, igramo sve bolje. Zadovoljan sam, sada se okrećemo četvrtfinalu i biće još bolje nego danas.

Uvek su sve oči uprte u njega. Filip Filipović je zadovoljan ovom utakmicom.

– Položili smo ispit. Svi znaju da smo bolji ali u nekim okolnostima je to teško pokazati. Dobro smo krenuli, ali su se Španci vratili. Imali smo kontrolu pre svega u odbrani u napadu još nešto treba da se popravi. Ispucali smo sve kredite. Stiže sada pravo takmičenje. Nebitno je ko nam je protivnik. Najbitniji smo mi sami. Kada igramo kako treba sve je u našim rukama. Može da se kaže da smo pobedili sami sebe prvo, a tek onda Špance. Razlika u kvalitetu postoji i to smo pokazali. Hvala, na podršci, nećemo to zaboraviti.

Andrija Prlainović je izjavio:
– Ogroman ulog, težak termin, u 16.00 časova, na 35 stepeni. Ogromna želja, veliki motiv, u realizaciji smo malo grešili ali je najvažnije da smo pobedili. Sve može da dođe na svoje. Bili smo u grču, promašivali… Čeka nas četvrtfinale, bićemo bolji nego danas.

Sjajnu igru iz mađarskog šampionata Stefan Mitrović preneo je i na reprezentaciju.

– Znamo šta je značila ova pobeda. Nismo mislili da se u poslednjem kolu borimo za prolaz. Jako teška serija, tri jake utakmice. Zahtevno je ovo bilo i fizički i emotivno. Raduje nas jer smo se digli. Od poraza preko remija do pobede… Još tri utakmice, pucamo na finale kao cilj.

Selektor Dejan Savić nije bio rečit.

– Danas odmaram, sutra razgovaramo.