PIKE IGRA POKER, A RONALDO BINGO: Saznajte šta sve fudbaleri rade u slobodno vreme!

Kada ih gledamo dok na terenima pokazuju svoje fudbalske veštine ni ne pomišljamo da se mnogi igrači u slobodno vreme bave drugim poslovima.

 

Naime, postoje fudbaleri koji nisu talentovani samo za baratanje loptom. Pojedini su vreme van fudbalskog terena posvetili ozbiljnim zanimacijama, a neki su čak stvorili i drugi posao, koji će im, verovatno, postati prvobitni posle završetka karijere.

Sigurno ove stvari niste znali o slavnim fudbalerima. Neki su bivši, a ima i onih koji nas još uvek razvesele dobrim golovima.

Andrej Aršavin

Verovali ili ne, bivši fudbaler Arsenala i ruski reprezentativac, Andrej Aršavin je završio školu modnog dizajna i ima svoju marku ženske odeće. Veliki deo je i sam dizajnirao. Njegovi proizvodi, između ostalog, sadrže i veoma elegantne haljine, ali i sportske trenerke.

On je jednom prilikom priznao da mu se, dok je još studirao, dizajn najviše svideo zbog toga što je bio okružen lepim devojkama, i to baš u velikom broju.

Dejvid Bekam

 

Nekada zvezda najvećih evropskih klubova (Junajted, Real, Milan, PSŽ) i bivši kapiten engleske reprezentacije, Dejvid Bekam, tokom svoje dugogodišnje karijere, pokazao je da se odlično snalazi u svetu šoubiznisa. Podatak da na godišnjem nivou ima prihod od 40 miliona evra (posle završetka fudbalske karijere) govori da se ne radi samo o bivšem igraču.

U periodu kada je igrao u Americi, za LA Galaksi, Bekam je upoznao brojne filmske zvezde, poput Vil Smita i Tom Kruza, sa kojima je nastavio intezivno da se druži.

Upravo to ga je podstaklo da počne da se bavi glumom. Tako se upisao na kurseve koji bi mu pomogli da izgradi karijeru i u Holivudu. Ne sumnjamo da u tome neće uspeti…

Asamoa Gjan

Slavna afrička fudbalska zvezda, Asamoa Gjan, najviše se istakao tokom Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. Pored igre, popularnost je stekao i zbog karakterističnog Azonto plesa prilikom proslave gola. Zbog toga ne čudi činjenica da mu je omiljeni hobi muzika.

Bivši Sunderlandov napadač otišao je korak dalje i svoj hobi je pretvorio u posao. On je snimio spot za pesmu pod nazivom „Baby Jet”.

Majkl Oven

Još u periodu kada je Majkl Oven postizao golove u dresu Liverpula, bio je poznat po svojoj velikoj strasti prema konjskim trkama. Iako je za Ovena to dugo bio samo omiljeni hobi, posle završetka fudbalske karijere, pretvorio je to u ozbiljan i unosan biznis.

Njegova štala „Manor House” u Češiru (severozapadnoj Engleskoj), proteže se na 68 hektara i broji više od 100 konja. Bez obzira što zvuči kao ozbiljan posao, Oven tvrdi da je za njega to i dalje samo najdraži hobi.

Kristijano Ronaldo 

 

Portugalac možda ima i najčudniji hobi na svetu. Naime, Ronaldo obožava da igra Bingo i uživa u tome. Dakle, možete li da ga zamislite kako sedi sa penzionerima i popunjava papir sa brojkama? Naravno da ne! Ali, napadač Real Madrida voli Bingo, a na ovu igru se navodno „navukao” kada je tek došao u Mančester junajted. Tada je ta čudna zanimacija igrala bitnu ulogu u učenju engleskog jezika, a Ronaldu je ostala draga i danas.

Rajan Gigs

 

Mnogi su se verovatno pitali od kuda Rajanu Gigsu snaga i kondicija sa 40 godina kada je završio karijeru u Mančester Junajtedu. Njegova tajna leži ujedno i u njegovom hobiju, a to je joga. Gigs jednostavno voli trening! Prema tome, ne čudi što je tako dugo zadržao formu i igrao za „Crvene đavole” punih 24 godine.

On je izdao i DVD gde se pojavljuje u ulozi fitnes trenera i savetnika. Sada znamo zašto Rajan Gigs i dalje izgleda kao jedan od igrača Mančestera, a ne kao pomoćnik Luj Van Gala.

Andrea Pirlo

 

Pored fantastične igre i profesionalnog stava na terenu, Andrea Pirlo iznenađuje svojim stilom života. Osim što je kralj sredine terena, što voli puno da čita, igra plejstejšn… Pirlo posjeduje nekoliko zadivljujućih vinograda po Italji, a i sam je vrsni somelijer!

 

On radi na turističkom projektu za ljubitelje vina i gastronomije, a cilj mu je da napravi objekat koji će biti raj za gurmane poput njega.

Đerar Pike

 

Barselonin fudbaler i jedan od najboljih štopera na svetu, Đerar Pike, poznat je po svom braku sa slavnom pevačicom Šakirom, ali i kao odličan igrač pokera! Pike nije samo amaterski pokeraš. Naime, pošto je Španija rano eleminisana sa Svetskog prvenstva u Brazili, on je slobodno vreme iskoristio da učestvuje na seriji poker turnira koji se svake godine održavaju u Las Vegus (World Series of Poker). Španac je to učešće završio u ranoj fazi, posle svega dva dana takmičenja.

Teo Volkot

Još kao dete Teo Volkot je iz Sautemptona prešao u Arsenal, a sa 17 godina je bio pozvan u englesku reprezentaciju. Mnogi su mu predviđali blistavu karijeru, međutim, povrede su ga sprečile da napravi veći uspeh. Često odsustvo sa terena nateralo ga je na jedan veoma simpatičan hobi. Volkot je pisac dečijih knjiga, a do sada je izdao četiri.

Dakle, da li su vas ova zanimanja poznatih fudbalera iznenadila?