PIKSI NAJAVIO OFANZIVNU SRBIJU: “Napašćemo Portugal, nema tajni između nas”

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, izneo je očekivanja pred utakmicu sa Portugalom u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

screenshot/youtube.com/FSS

Piksi je o Portugalcima, aktuelnim evropskim šampionima, govorio o superlativu, ali i poručio da veruje u svoje igrače da mogu da pobede velikog rivala.

Selektor “Orlova” je iznenadio sa postavom protiv Iraca. Da li će opet?

– Fokus je na našoj igri, sistemu i taktici, da vidimo šta možemo da uradimo. Sastav ne mogu da kažem, ali da će biti drugačiji – hoće. Pretpostavljam i da će Portugal biti drugačiji u odnosu na onaj tim sa Azerbejdžanom – rekao je Stojković na konferenciji za medije.

On je podsetio na loš međusobni skor Srbije sa Portugalom, ali da veruje u rušenje tradicije.

– Tačno je da smo u poslednja dva susreta izgubili od Portugala u Beogradu. Učinićemo sve da prekinemo tradiciju, neće biti lako jer je Portugal je jedna od najboljih, ako ne i najbolja, reprezentacija u Evropi. Verujem da imamo kvalitet da mu se suprostavimo – navodi selektor.

Tek je drugo kolo i ništa neće odlučiti, podvlači Stojković.

– Nije ključna utakmica, mnogo mora da se odigra. Ovo je samo jedna u nizu važnih. Nije presudna. Za mnoge je Portugal najjača ekipa u Evropi, delim to mišljenje, kada pogledate individualno, ali i timski spoj mladosti i iskustva. Nećemo se predati, nemoj to neko da pomisli, možemo da im pariramo – objašnjava Stojković.

Kako na Portugalce?

– Napašćemo Portugal, nema tajni između nas i nema šta da se krije. To znaju i moji igrači  dodao je.

Da li je na “slatkim mukama” zbog Vlahovića i Mitrovića? Mogu li zajedno?

Nikada nisam na mukama, uživam u poslu. Kreativnost me ispunjava i motiviše da stvaram ideje, koje prenosim na igrače. Možda obojici, možda nijednom… Možda uđu obojica. Nijedan trener na svetu ne priča ko će igrati, neka ostane među nama. Da ne damo sve informacije Portugalcima zaključio je.