Piksi pričao o sinoćnoj pobedi, pa ga ŠOKIRALO PITANJE: “Prvi put to čujem, pričaću sa njim…”

Fudbaleri Srbije pobedili su Crnu Goru u Podgorici rezultatom 2:0, a selektor Orlova Dragan Stojković Piksi bio je zadovoljan predstavom svojih izabranika.

Printscreen RTS

Oduševljen je bio pristupom i rezultatom, iako je bilo i daleko atraktivnijih partija našeg tima.

– Mislim da je bila fantastična utakmica sa obe strane. Puno agresivnosti, jakog tema. Vrlo sadržajna utakmica, prava takmičarska. Mi ovu reprezentaciju poštujemo. Ono što je njažnije je rezultat. Osvojili smo tri boda i presrećni smo pošto smo sa tom ambicijom došli u Podgoricu. Mislim da smo naš cilj ostvarili.

Izmene koje je Stojković napravio na poluvremenu u velikoj meri su uticali na to da se igra Orlova poboljša u nastavku.

– Mi smo morali da menjamo nešto u nastavku. Bili smo u deficitu na sredini terena, a u napadu nismo bilo dovoljno ubojiti. Dupla izmena je bila u pravom momentu, iako sam neko ko ne voli da menja u poluvremenu. Drugo poluvreme je po meni bilo izuzetno. Bili smo strpljivi i znali smo da će doći do šanse i egzekucije.

Jedno pitanje ga je iznenadilo – da li je Filip Kostić napustio ekipu jer je nezadovoljan zato što nije dobio kapitensku traku protiv Litvanije.

– Prvi put to čujem stvarno, pričaću sa njim kad bude došao da mi objasni, ako je istina. Ali to je potpuno nebitno, nemojte praviti od tih stvari… Kapiten izlazi ili desi se, Tadić, Mitrović… Taj prvi koji je najbliži uzima traku. Bar meni to ne znači ništa. Ali dobro, daćemo Kostiću, ako mu je toliko stalo. Nikakav problem. Vrlo rado.

Kostić je napustio ekipu zboog povrede i do konferencije se nije nagađalo o tome da li postoji nezadovoljstvo bilo kog igrača.

Što se tiče meča, istakao se baš saigrač Kostića iz Juventusa, Dušan Vlahović.

– Mi znamo kvalitete Vlahovića. Predvideli smo da će Crna gora igrati sa tri štopera i zato smo izašli samo sa Mitrovićem. Vrlo je važno za centarfora da daje golove. On mnogo radi za ekipu, ali je na kraju krajeva uvek fokusiran na gol. Bolje je bilo u ovoj utakmici imati ga 45 minuta, nego svih 90.