PIKSIJEVA MAJKA OTKRILA TAJNU: Evo šta je selektor Srbije rekao pred MUNDIJAL

Desanka Stojković, majka selektora srpske reprezentacije sa strepnjom je pratila sinoćnji meč sa Brazilom, jer je, kako kaže, znala da „Orlovi“ nisu imali sreće sa žrebom, te da će njen sin imati težak zadatak.

Dragan Stojković Piksi
print screen/youtube.com/J-League

Tokom prvog poluvremena, dok je još delovalo da se Srbija bar može uspešno odbraniti, Desanka je bila mirnija. Međutim, kada su usledili golovi, kratko je prokomentarisala: „Dragan će se živ pojesti!“. Nadala se da će režiser utakmice uperiti kameru na selektora što se desilo samo u par kratkih navrata, ali je Desanku utešilo to što je videla da se Piksi ipak dobro drži.

Bili su jači, brži ali i grublji i eto pobedili su, ipak je to Brazil. Dragan uvek govori da treba da pobedi onaj ko je bolji. Nisam tužna, volela bih da smo pobedili, da se moje komšije raduju da bude vesela Srbija ali biće još prilika, još nije kraj“, zaključila je Desanka.

Samo par stotina metara dalje od Piksijeve kuće u sali mesne zajednice okupili su se brojni meštani nadajući se da će imati razloga za slavlje.

Planirali smo veliku feštu, nabavio sam i projektor, ali vreme nije dozvolilo da to izvedemo kako smo hteli. Na brzinu smo promenili planove, doneo sam televizor, grejalicu, namestili smo stolice i sala se brzo napunila. Mnogo mi je drago zbog ovih najmlađih, došli su sa zastavama da bodre našeg Piksija i naše ‘orlove’. Pravo da vam kažem, dve noći ne spavam, a tako je i sa ostalim meštanima Pasi Poljane, velika je odgovornost na našem Piksiju, nadamo se najboljem. I vatromet smo spremili, nadamo se da ćemo imati razloga da ga večeras upalimo“,  kazao je Milivoje Milić, odbornik u Skupštini grada Niša.

Mlade navijače predvodio je Nemanja Milić koji je istakao da su svim srcem uz legendarnog komšiju.

O njemu smo slušali i gledali ga od malih nogu. Ponosimo se što je ovde rođen, što smo njegove komšije. Okupili smo se večeras da ga bodrimo, možda da pobedimo ali šta god da se desi Pasi Poljana će uvek biti uz njega“, istakao je Nemanja.

Pasi Poljana kao i ostatak Srbije sinoć nije imala razloga za slavlje. Vatromet je ostavljen za drugi put ali dok su ispraćali novinare meštani ovog niškog naselja su obećali da će se ponovo okupiti jer duboko veruju da će ih Piksi obradovati rezultatom prve sledeće utakmice.

Pojasnila je i šta je rekla Stojkoviću posle žreba za Mundijal.

„Gledala sam izvlačenje onih kuglica, i kada se uhvatiše za Brazil baš mi je bilo žao. Kažem Draganu: ‘Sine, pa gde baš oni da vam zapadnu, mnogo su jaki!’ A, on mi je rekao: ‘Takva nam je sreća bila, ali borićemo se do kraja!’“, pričala nam je Deska u očekivanju početka utakmice.

Priznala je „da očekuje najbolje, da budu pobednici jer zna šta njen sin može“.

Nisam nervozna, nije meni prvi put, ostarila sam gledajući utakmice dok je moj sin igrao. Pobediće bolji, a ja bih volela da bude bar ostane nula-nula ili bar izjednačeno ako već Srbija ne može da pobedi“, govorila je Piksijeva majka čekajući da sudija označi početak prvog nastupa srpske reprezentacije.