Pionir će ubuduće nositi ime VELIKANA SRPSKE KOŠARKE

Pionir
dnevno.rs

Beogradska sportska hala "Pionir" ubuduće će nositi ime utemeljivača srpske i jugoslovenske košarke, profesora Aleksandra Nikolića, odlučio je danas Upravni odbor Sportskog centra Tašmajdan.

 

Kako su prenele “Večernje novosti” na sajtu, odluka stupa na snagu odmah, a rok za njenu primenu je 30 dana.

Predloženo je da se postavi spomen-ploča ili bista profesora Nikolića ispred hale, pišu Novosti.

– Zahvaljujem rukovodstvu SC Tašmajdan na tome što je u roku od sedam dana prihvatilo predlog Božidara Maljkovića, koji je podržan od strane premijera Aleksandra Vučića da hala Pionir dobije ime po ocu srpske košarke Aleksandru Nikoliću. Na ovaj način smo kao grad i kao društvo rekli hvala ovom velikanu za sve što je uradio za našu košarku i sport. Hala Pionir je vremenom postala košarkaška dvorana, tako da nije bilo boljeg i prikladnijeg sportskog objekta da dobije ime po profesoru Nikoliću – rekao je povodom odluke gradski menadžer Goran Vesić.

Evo koliko će koštati da vam dete TRENIRA u KAMPU Miloša Teodosića

Rodonačelnik ideje da hala “Pionir” bude nazvana imenom jednog od najboljih trenera u istoriji evropske košarke je jedan od njegovih najboljih učenika Božidar Maljković, koji je, za “Novosti”, rekao da će na konferenciji za medije opširno govoriti o svim aspektima ove posthumne zahvalnice Aleksandru Nikoliću.

– Ovim činom premijer Vučić ispravlja istorijsku nepravdu, a Beogradu se dodeljuje još jedan svetski prepoznatljiv urbanonim, mesto čije će ime i pre nego što do same hale dođu znati ljudi širom sveta – rekao je ranije Maljković, posle sastanka na kojem je dobio obećanje da će se košarka u najskorije vreme igrati na terenu čuvenog Ace Nikolića.