Pirova, ali i rutinska pobeda crno-belih! Spartak-Partizan 1:4

Na stadionu u Subotici u meču 29. kola Jelen Super lige Partizana je slavio rezultatom 4:1. Meč je bio planiran za 17 časova, međutim zbog ogromne kiše koja je padala i poplavila teren, termin je odložen.

Pirova pobeda, sada već, bivšeg šampiona Srbije. Ipak, Partizan se od ovogodišnjeg prvenstva oprostio na najlepši način, pobedivši ekipu Spartaka 4:1.

Još jedna utakmica je ostala do zvaničnog završetka sezone u Jelen Super ligi, ali šampion je već poznat, a poslednji meč između Partizana i Čukaričkog biće čista formalnost.

Crno-beli su u poslednja tri kola postigli 14 golova, što je samo još jedna potvrda u kakvoj formi je ekipa Marka Nikolića.

Tok meča:

Zvezda igra za titulu, a Partizan za još jedan tračak nade. Posle šest godina crno-beli šampion je na pragu da preda tron novom vlasniku, ali i pored toga u današnji meč sa Spartakom ekipa Marka Nikolića ulazi maksimalno motivisana, sa ciljem da zabeleži još jedan trijumf.

– Cilj je da pobedimo obe utakmice do kraja sezone, što neće biti nimalo lako, uzevši u obzir kadrovske probleme sa kojima se susrećemo ovih dana. Ipak, odlazimo u Suboticu da učinimo sve što je u našoj moći da pobedimo Spartak i odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu – jasan je Nikolić.

Sve što je do njih, oni su spremni da ostvare, ali na igru njihovog najvećeg rivala ne mogu da utiču. I kako i sami tvrde, ne obaziru se mnogo na drugu stranu Topčiderskog brda. Fokusirani su i oprezni uoči meča u Subotici, jer u kupu Srbije nisu dobro prošli, kada ih je Spartak pobedio – 2:0.

Partizanov oslabljen napad

Šef struke kluba iz Humske neće moći da računa na povređenog Petra Škuletića, ali i Nemanju Kojića koji je juče operisao stopalo na klinici u Istanbulu. Takođe, u timu neće biti ni Nikole Ninkovića (kartoni).

 

Sastavi:

Spartak: Jovanović, Kovačević, Šarac, Torbica, Džugurdić, Trivunović, Nosković, Novaković, Antonić, Radović i Banjac.

Partizan: Lukač, Volkov, Stanković, Ostojić, Vulićević, Ilić, Pantić, Brašanac, Živković, Luka i Lazović.

Evo kako je izgledo stadion u Subotici, dva sata pre početka meča:

Prvo poluvreme:

Da li je zbog vremena, ili nečeg drugog, sve u svemu – slaba posećenost na Gradskom stadionu u Subotici. Vreme početka utakmice je bilo planirano za 17.00, onda je termin odložen za 17.30, da bi konačno startovala u 17.45.

Uoči početka, usledio je minut ćutanja za sve nastradale u katastrofalnim poplavama koje su zadesile našu zemlju…

Sa centra su prvi krenuli fudbaleri Spartaka.

Teren je težak za igru, na njemu idalje ima dosta vode. Ipak, crno-beli su krenuli oštro, ali fudbaleri Spartaka imaju dobar odgovor.

U 10. minutu ekipa iz Beograda je imala odličnu priliku da postigne gol. Dobra asistencija Ilića ka Živkoviću, ali samo korner – Volkov šalje loptu tik iznad prečke.

Partizan nastavlja sa napadima…

Crno-beli i dalje igraju ofanzivno, sve vreme pokušavaju da postignu gol, ali je teren izuzetno težek.

U 20. minutu dosuđen je penal za goste, posle faula nad Volkovim.

GOOOL! Prezican sa bele tačke bio je Lazović – 1:0!

Gosti i posle vođstva nastavljaju sa napadima…

Imao je Partizan nekoliko dobrih prilika, ali bezopasnih po golmana Spartaka.

Domaćin je u 40. minutu bio u lepoj prilici da dođe do izjednačenja. Nekoliko puta su igrači Spartaka napucavali nasumice i na kraju lopta samo odlazi u gol aut…

U samoj završnici usledio je fenomenalan centaršut Živkovića ka Lazoviću, koji se taman spremao da loptu pošalje u gol, ali je Banjac odlično intervenisao i skinuo loptu.

GOOOOL! 45. minut – 0:2 strelac Luka, posle sjajnog pasa Ilića ka Lazoviću, koji utrčava, udara lažnjak, izbacuje celu odbranu i onda loptu šalje usamljenom Luki, koji sa pet metara duplira prednost.

Drugo poluvreme:

Početak drugog dela utakmice uspešniji po igrače Partizana. Još jedna prelepa kombinacija u kojoj je Pantić uposlio Lazovića na ivici kaznenog prostora koji šalje loptu ka Luki. Odličan Luka utrčava između dvojice, uklizava i šalje loptu tik pored gola.

U 50. minutu Spartak u fantastičnoj prlici, u kojoj je Nosković pokušao prelepo makazicama, ali tik preko prečke.

GOOOOL! 55. minut – 1:2 strelac Kovačević. Loptu je iz prekida skoro sa centra ubaciio Torbica, a Kovačević je glavom iz mrtvog ugla pogodio suprotni ugao.

Vidljivo bolja igra domaćina u drugom poluvremena. Spartak se oslobodio pritiska i dosta često opasno preti iz kontri i izrađenih napada.

GOOOOL! 71. minut – 1:3 strelac Pantić, glavom posle fenomenalnog centaršuta Živkovića. Kakva akcija Partizanovih ‘klinaca’!

U nastavku odlična igra oba tima. Sve je otvoreno, a šanse ‘pršte’ na sve strane…

GOOOOL! 83. minut – 1:4 strelac Marković, posle kornera, koji je sačekao Volkov i prebacio loptu ka Markoviću, koji je bio potpuno sam na drugoj stativi i šmekerski petom ubacio u gol.

Partizan je u ovoj utakmici imao ozbiljan pristup. Odličnom i tečnom igrom sa dosta borbenosti stigao je do nedostižne prednosti, a sada se samo čeka kraj utakmice…

Do poslednjeg zvižduka sudije, još nekoliko lepih prilika, ali ništa što bi moglo da promeni već poznati rezultat: Spartak – Partizan 1:4.